Volledig scherm
In Vriezenveen worden meer dan 5000 oliebollen gebakken voor het goede doel, onder supervisie van een professionele bakker. © Zendingswerk Monica

Zendingswerk in Vriezenveen wil minstens 5200 oliebollen bakken voor Indonesië

VRIEZENVEEN Meer dan 5200 oliebollen, als actie voor Sulawesi in Indonesie. Dat is het doel van Zendingsvereniging Monica, dat zo geld wil inzamelen voor het door aardbevingen getroffen gebied.

Vrijdag van 7.00 tot 17.30 uur wordt door een grote groep van 25 vrijwilligers, in twee bakstraten, oliebollen gebakken onder supervisie van een professionele bakker. Vorig jaar bakte de vereniging 5200 oliebollen voor zendingswerk. Dat wil de vereniging dit jaar overtreffen, in de tent bij de Grote Kerk in Vriezenveen.

Hulp en herstel

De opbrengst gaat dit jaar naar Sulawesi, de voormalige standplaats van het Hammer predikantengezin Gert en Elizabeth de Goeijen. Sulawesi werd vorig jaar zwaar getroffen door aardbevingen en overstromingen. De inkomsten van de acties worden besteed aan hulp, hoop en herstel. Een naturel-oliebol kost 80 cent (10 voor 7,50), een oliebol met krenten kost 90 cent (10 voor 8,50 euro). Bestellen kan per email via couzijn.bos@volac.com. 

Almelo e.o.