Volledig scherm
3FM-dj Michiel Veenstra. © Emiel Muijderman

Zendpiraat uit Vroomshoop krijgt belletje van 3FM-dj 'Michiel uut Almelo'

VROOMSHOOP – Een etherpiraat uit Vroomshoop vormt een stoorzender voor 3FM. Het programma van de Twentse amateur is op dezelfde frequentie te beluisteren als de publieke radiozender. 3FM-dj Michiel Veenstra besloot daarom even te bellen met de etherpiraat.

De Almelose radiopresentator werd via Twitter op de hoogte gesteld van het storen door de zendpiraat. Omdat hij de zendmast niet zelf kan verwijderen, besluit Veenstra een plaatje aan te vragen bij de Vroomshoopse etherpiraat, zodat luisteraars van 3FM en de amateurzender in ieder geval naar hetzelfde nummertje kunnen luisteren.

‘Ku’j wat draai’n onnie’
Veenstra zoekt het telefoonnummer van de Vroomshoopse radiozender op, stelt zich voor als ‘Michiel uut Almelo’, waarop hij de vraag ‘Ku’j wat draai’n onnie?’, stelt. De geboren Tukker vraagt vervolgens het nummer ‘Run’ van Rondé aan. Aan het eind van het fragment roept Veenstra zijn luisteraars op om ook even te bellen met de zendamateur, zodat ook het daaropvolgende liedje hetzelfde is als op 3FM. “Dan blijven we tenminste een beetje gelijk lopen”, aldus Veenstra.

Almelo e.o.