Volledig scherm
Woningbouw. © Creative Commons

Zes nieuwe starterswoningen voor Westerhaar

WESTERHAAR - Aan de Tijm in Westerhaar mogen zes starterswoningen worden gebouwd. Daarmee wijkt het college van Twenterand af van het advies van de Stadsbouwmeester.

De Twenterandse Stadsbouwmeester heeft over het bouwplan een negatief advies gegeven, ook al omdat het voorstel in strijd is met het bestemmingsplan ter plekke en daarbij niet wordt voldaan aan enkele criteria uit het beeldkwaliteitsplan.

Het college wijst op het feit dat het bestemmingsplan dateert uit 2007 en dat de uitvoering daarvan ‘stroef verloopt’. Destijds is afgesproken dat aan de Tijm alleen vrijstaande huizen mochten komen of twee-onder-éénkap woningen. In het huidige voorstel is sprake van zes aanéén gebouwde huizen.

Uivoering
Om de uitvoering mogelijk te maken, wil het college voor dit project een omgevingsvergunning verlenen. B en W vinden in dit geval dat het volkshuisvestingsbelang meer belang moet worden toegekend dan aan de welstandstoets door de Stadsbouwmeester. Laatstgenoemde is overigens gehouden aan de eisen uit het beeldkwaliteitsplan.

Almelo e.o.