Volledig scherm
stockadr justitie vonnis rechtbank rechtspraak © Thinkstock

Zeven maanden cel geëist voor man uit Vroomshoop na aanrijding met agent

ALMELO/VROOMSHOOP - Hij had al een strafblad van 25 kantjes en verbleef al 69 dagen in De Karelskamp voor een ander delict. Maar de kans is aanwezig dat de 28-jarige R. van der V. uit Vroomshoop zich binnenkort opnieuw aan de gevangenispoort moet melden. Voor onder meer het aanrijden van een agent. 

De Vroomshoper hoorde dinsdagochtend zeven maanden cel eisen in verband met het aanrijden van een politie-agent voor zijn woning. Daarbij reed Van der V. ook nog eens op een gestolen scooter. Bovendien wordt hij verdacht van een mishandeling in Kloosterhaar. Verder wilde Van der V. niet meewerken aan een speeksel- en bloedtest. „Want daar komt toch altijd hetzelfde uit”, sprak Van der V., die al meerdere keren is veroordeeld voor het rijden onder invloed van drugs.

De Vroomshoper presenteerde zich dinsdag, voor drie rechters, vooral als slachtoffer. „Ze moeten mij altijd hebben.” Zo verklaarde de 28-jarige Vroomshoper dat het gaspedaal van de scooter bleef steken, en dat hij daardoor een politieagent omver reed. „Ik was zelfs blij dat hij me van de scooter heeft getrokken.” 

Andere lezing

Diezelfde politieagent kwam met een andere lezing van het voorval. Bovendien werd de scooter onderzocht door de politie. Daarbij werden geen technische mankementen aangetroffen. De agent liep een pijnlijk scheenbeen en twee verwondingen aan zijn hand op. „Het had erger kunnen aflopen”, schreef de agent in een verklaring. 

De politieman bezocht de woning van Van der V. na een melding dat deze een gestolen scooter in bezit zou hebben: de scooter waarmee de agent even later werd aangereden. Van der V. zegt niet te hebben geweten dat het voertuig gestolen was. Dat de scooter ’s ochtends voor dag en dauw bij Van der V. werd gebracht, met de boodschap dat hij de achterlampen donker moest spuiten, vond hij niet opmerkelijk. „Ik ging ervan uit dat het wel goed zat”, aldus Van der V., die daarentegen al vaker voor heling werd veroordeeld. En dan is er nog de mishandeling in Kloosterhaar. Daarbij zou de Vroomshoper een man hebben geschopt en geslagen en met de achterkant van een mes hebben bewerkt.„Ik heb hem alleen één keer op zijn gezicht geslagen”, aldus Van der V. 

Naast 300 euro smartengeld voor de politieagent en de Kloosterhaarder, eiste officier van justitie Leusink zeven maanden cel, met aftrek van voorarrest tegen de Vroomshoper. Ook is bijna 3000 euro gevorderd door de eigenaresse van de gestolen scooter.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak. 

Almelo e.o.