Volledig scherm
Waarnemend burgemeester Annelies van der Kolk van Twenterand. © Lenneke Lingmont

Zoektocht burgemeester Twenterand hervat

ZWOLLE/VRIEZENVEEN - De provincie Overijssel hervat de zoektocht naar een burgemeester voor de gemeente Twenterand. Vanaf woensdag kan weer gesolliciteerd worden naar de burgemeestersfunctie.

Eerder besloot de Commissaris van de Koning in overleg met de gemeente om de minister te vragen de vacature in het voorjaar van 2020 opnieuw open te stellen. Dat verzoek is gehonoreerd, solliciteren kan tot 12 maart 2020. De profielschets is op 3 oktober 2019 door de gemeenteraad vastgesteld en werd kort daarna opengesteld door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De sollicitatieprocedure voor een burgemeester in de gemeente Twenterand leverde eind 2019 te weinig sollicitaties op om een goed gedragen keuze te maken. Volgens ingewijden hebben destijds minder dan tien mensen gesolliciteerd.

Sinds 18 mei 2017 is Annelies van der Kolk waarnemend burgemeester in Twenterand. Zij blijft aan tot de uiteindelijke benoeming rond is. Commissaris van de Koning Andries Heidema heeft er het volste vertrouwen in dat de mooie gemeente Twenterand in september van dit jaar een goede, Kroonbenoemde nieuwe burgemeester krijgt.

  1. Marc Hotting kwam naar Geerdijk met een droom om kippenboer te worden, en wint nu van klagers
    PREMIUM

    Marc Hotting kwam naar Geerdijk met een droom om kippenboer te worden, en wint nu van klagers

    ZWOLLE/GEERDIJK – Zijn kipjes zouden onder het keukenraam van een buurvrouw lopen en daarmee overlast veroorzaken. Toen Marc Hotting jaren geleden naar Twente kwam om zijn droom te verwezenlijken – boer worden – had hij niet kunnen bevroeden dat het hem vooral op een lange, slepende procedure kwam te staan, door twee klagende buren. Maar een grote zege is binnen. Hotting kreeg deze week gelijk bij de rechtbank in Zwolle.

Almelo e.o.