Volledig scherm
PREMIUM
Wil Schottman poseert bij de nieuwe duurzame ketels die hij uitvond. © Frank Uijlenbroek

Zonder gas je huis verwarmd: Ecoliner uit Hardenberg zwaar onder vuur

HARDENBERG/VRIEZENVEEN - Will Schottman, de Hardenbergse uitvinder van de onlangs gelanceerde 'cv-ketel-vervanger' Reduxion Ecoliner, wil een juridische procedure beginnen tegen energieadviseur Lars Boelen. Hij beschuldigt hem van smaad. De vinding werd in Vriezenveen getest.

De voor Schottman onbekende Limburger zet in een blog op zijn site larsboelen.nl grote vraagtekens bij de werking van de onlangs door de Hardenbergse ondernemer gelanceerde Reduxion Ecoliner. Dit apparaat kan volgens de uitvinder de huidige gasgestookte cv-ketel vervangen en via lichtimpulsen een hoger rendement behalen. Boelen twijfelt aan de werking van het apparaat, temeer omdat de specificaties niet bekend zijn gemaakt. De Ecoliner levert volgens hem geen enkele bijdrage aan de energietransitie, omdat er veel elektriciteit gevraagd wordt.

  1. Vechtdal-boeren maken protestlied op Ramses Shaffy: ‘Ploeg, mest, zaai, voer, melk, oogst en bewonder’
    PREMIUM
    Video

    Vecht­dal-boe­ren maken protest­lied op Ramses Shaffy: ‘Ploeg, mest, zaai, voer, melk, oogst en bewonder’

    DEN HAM/OMMEN - Niet zonder ons, niet zonder ons! Uit volle borst brullen enkele tientallen boeren en boerinnen uit het Vechtdal de laatste regels van het lied waarmee hun vereniging ‘De boer als Gastheer’ het eerste lustrum luister bij zet. Enerzijds is het een protestsong in deze voor boeren barre tijden, maar het lied ademt vooral ook saamhorigheid en trots op hun roeping.

Almelo e.o.