De bestuursleden Kees van Dorth (links) en Herbert Gerritsen Mulkes van de Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter bij de plek in Hoge Hexel waar de stichting een tweede zonnepark wil exploiteren.
Volledig scherm
PREMIUM
De bestuursleden Kees van Dorth (links) en Herbert Gerritsen Mulkes van de Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter bij de plek in Hoge Hexel waar de stichting een tweede zonnepark wil exploiteren. © Rikkert Harink

Zonnepark in Hoge Hexel nu echt lokaal initiatief

HOGE HEXEL - De uitvoering en de exploitatie van het geplande zonnepark aan de Flierweg in Hoge Hexel wordt overgenomen door de lokale Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter (SDEWE). Deze organisatie heeft hiervoor vorige week een overeenkomst gesloten met de oorspronkelijke initiatiefnemer Zonnatuurlijk uit het Friese Elsloo. 

  1. Resultaten onderzoek lekken uit: schade aan 400 huizen Almelo-De Haandrik door ‘combinatie van factoren’
    PREMIUM

    Resultaten onderzoek lekken uit: schade aan 400 huizen Almelo-De Haandrik door ‘combinatie van factoren’

    VROOMSHOOP/ZWOLLE - De schade aan 400 huizen langs Kanaal Almelo-De Haandrik wordt in veel gevallen veroorzaakt door een combinatie van factoren. In sommige gevallen zit er veen onder de woning. En soms hebben de werkzaamheden aan het kanaal gezorgd voor versnelling in het optreden van schades. Er is geen sprake van piping, waarbij zand met water in de bodem wegstroomt.

Almelo e.o.