Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

ZorgSaam Twenterand: extra aandacht voor eenzame mensen

VROOMSHOOP - De stichting ZorgSaam Twenterand besteedt komende maand intensief aandacht aan het thema eenzaamheid. Anita Timmer van het Zorginformatiepunt: „Eind september was de landelijke ‘Week van de Eenzaamheid’ en die krijgt in de gemeente Twenterand een vervolg in de maand december.

Eén van de uitgangspunten van de actie van ZorgSaam Twenterand is het herkennen en erkennen van eenzaamheid. „We willen ontmoetingen mogelijk maken en sociale contacten stimuleren. Daarom hebben we tal van activiteiten georganiseerd om eenzaamheid onder de aandacht te brengen”, aldus welzijnscoördinator Loes Leemrijse.

Doorbreken
Beroepskracht Eva van der Kolk vult aan: „Er zijn nog steeds te veel mensen, van jong tot oud, die eenzaam zijn of in een sociaal isolement leven. Dit moeten en kunnen we in gezamenlijkheid doorbreken. Een specifieke doelgroep daarbij vormen gescheiden ouders met hun kinderen.”

Activiteiten
ZorgSaam heeft tal van activiteiten op stapel staan in de verschillende locaties in de gehele gemeente Twenterand. Activiteiten, zoals kniepertjes bakken, kersliederen zingen, spelletjesochtenden, optredens van koren, kerstvieringen, oliebollen bakken en zelfs een oudejaarsavond met muziek en vuurwerk.

Ook krijgen zorginformatiepunten en jongerencentra een wensboom, waarbij de leukste wensen worden beloond.

Almelo e.o.