Volledig scherm
Herco Eshuis van zwem- en poloclub VZ&PC: ophouden met soebatten, bouwen dat bad! © Bert Kamp

Zwemclubs Twenterand: stop debat, bouw dat bad

VRIEZENVEEN - De vaste gebruikers van overdekt zwembad De Stamper in Vriezenveen zijn het gesoebat over de locatie voor het nieuwe zwembad zat. Stichting De Klup (zwemmen voor mensen met een beperking) alsmede de zwemverenigingen, De Wieke Westerhaar, De Zandstuve Vroomshoop en VZ&PC Vriezenveen willen - na jaren van vertraging - niet opnieuw uitstel van de nieuwbouw.

Herco Eshuis van VZ&PC Vriezenveen: „In de afgelopen twaalf jaar zijn er meerdere onderzoeken uitgevoerd naar de meest geschikte locatie voor een nieuwe binnenzwembad. De mogelijkheden zijn door onafhankelijke partijen op verschillende criteria gewogen, zoals infrastructuur, bezoekersaantallen en een sluitende begroting. Vriezenveen-Zuid en -Noord zijn als de meest geschikte locaties overgebleven.”

Wensen
Verder: „Vanwege het feit dat de locatie politiek beladen is, hebben partijen de voorkeur uitgesproken voor een nieuw bad met ‘het gezicht naar Twenterand’. Hiermee tegemoetkomend aan de wensen van de inwoners van Den Ham, Vroomshoop en Westerhaar is de keuze gevallen op Vriezenveen-Noord.”

Oproep
Volgens Eshuis roepen de gezamenlijke gebruikers van De Stamper de gemeenteraad nu op om in te stemmen met het voorstel van B en W en niet weer nieuwe onderzoeken uit te laten voeren naar opties die al verschillende keren onderzocht zijn en niet als meest geschikt uit de bus zijn gekomen. „Om maar te zwijgen van alle vertragingen en kosten die dit weer tot gevolg zal hebben. Wij moeten verder, met opnieuw een uitstel schieten wij niets op”, aldus Eshuis.

Pijnlijk
Hij vervolgt: „Het is juist pijnlijk om te zien dat de dorpsraden uit de aanliggende dorpen kerktorenpolitiek bedrijven, de democratische besluitvorming niet respecteren en nu met een nieuw onderzoek (naar locatie De Zandstuve in Vroomshoop en/of uitstel investeren in nieuwe overdekt bad, red.) deze weer terug willen draaien, terwijl de onderzoeken reeds hebben uitgewezen wat de meest geschikte locatie is.”

Ledenstop
Eshuis vindt het daarenboven opmerkelijk dat de Dorpsraad Vroomshoop de oproep van de eigen zwemvereniging De Zandstuve, die ook geen vertraging meer wil en tevreden is met locatie Prinseweg in Vriezenveen Noord, niet steunt.
„We komen zwemwater tekort en hebben momenteel een ledenstop ingesteld omdat we aan het maximaal aantal uren badwater zitten”, aldus Eshuis.

Almelo e.o.