Giga Chikadze en Calvin Kattar.
Volledig scherm
Giga Chikadze en Calvin Kattar. © Screenshots

Episch gevecht bij UFC: beide kemphanen naar ziekenhuis

Na een gevecht dat zijn weerga niet kende, hebben Giga Chikadze en Calvin Kattar zich beiden met flinke verwondingen moeten melden in een ziekenhuis. Naast hun gage bij UFC 46 in Las Vegas kregen de twee kemphanen vanwege het spectaculaire verloop een extra bonus mee. De uitverkiezing tot gevecht van de avond leverde namelijk nog eens 50.000 dollar op. 

 1. Plazibat knokt om interim-titel, Glory grijpt terug naar K-1-tijden met zwaargewichttoernooi
  Update

  Plazibat knokt om interim-ti­tel, Glory grijpt terug naar K-1-tij­den met zwaarge­wicht­toer­nooi

  Kickboksorganisatie Glory organiseert vanaf dit jaar elk jaar in december de ‘Glory Grand Prix’, een toernooi voor acht zwaargewichten. Daarmee grijpt de organisatie terug naar de tijden dat de sport furore maakte in Japan met de K-1. Ook maakt Glory bekend dat Antonio Plazibat, die na de zomer om de titel van de nu geblesseerde Rico Verhoeven zou vechten, voor het interim-zwaargewichtkampioenschap knokt.
 2. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.