Murthel Groenhart.
Volledig scherm
Murthel Groenhart. © Screenshot Ziggo

Voormalig Glory-kampioen Murthel Groenhart meteen succesvol bij MMA-debuut

VIDEOMurthel Groenhart, de voormalige Glory Kickboxing weltergewicht kampioen, maakte gisteren bij Levels Fight League (LFL) zijn debuut in de mixed martial arts. Tijdens de wedstrijd in Amsterdam, die voor een beperkt publiek toegankelijk was, versloeg hij zijn rivaal Ullubiy Ataev op punten.

 1. Rico Verhoeven krijgt in najaar gevecht met toernooiwinnaar Osaro of Plazibat voor zijn kiezen
  Met video

  Rico Verhoeven krijgt in najaar gevecht met toernooi­win­naar Osaro of Plazibat voor zijn kiezen

  Als zijn knieblessure verholpen is, mikt Glory-zwaargewichtkampioen Rico Verhoeven (34) op een titelgevecht eind oktober of begin november. Zijn tegenstander daarin wordt Antonio Plazibat of Tariq Osaro. Laatstgenoemde won vanavond een viermanstoernooi in Rotterdam Ahoy, wat hem een grote stap dichterbij Verhoevens kampioensriem bracht. Endy Semeleer op zijn beurt verdedigde zijn weltergewichttitel vanavond overtuigend tegen Murthel Groenhart.
 2. Alistair Overeem blijft hopen op gevecht met Rico Verhoeven: 'Onzin dat zijn overwin­ning op Badr Hari is afgepakt’
  PREMIUM

  Alistair Overeem blijft hopen op gevecht met Rico Verhoeven: 'Onzin dat zijn overwin­ning op Badr Hari is afgepakt’

  Volgens Nick Hemmers, de trainer van Alistair Overeem, heeft zijn geschorste pupil een ontstekingsremmer gebruikt voor een rugblessure waarmee hij kampte. ,,Een niet-prestatiebevorderend middel.” Overeem is voor een jaar geschorst door kickboksorganisatie Glory na het schenden van de antidopingregels en zijn partij tegen Badr Hari is, tot frustratie van Hemmers, omgezet naar ‘no contest’.