Volledig scherm
Gasten en de lijsttrekkers worden welkom geheten bij de campus van de UT © Carlo ter Ellen

Debatreeks Tubantia en UT van start met Mark Rutte

ENSCHEDE - Mark Rutte (VVD) bijt vandaag het spits af in de debatreeks Van Torentje naar Torentje van De Twentsche Courant Tubantia en de Universiteit Twente. Er wachten hem pittige vragen.

Hij wil graag voor de derde keer een kabinet met de VVD leiden. Maar krijgt Mark Rutte daartoe de kans? Het wordt spannend. De vraag is of de lijsttrekker Rutte wordt beloond voor de manier waarop hij als premier Nederland door de crisis heeft geleid: met kalmte, kennelijk zelfverzekerd, maar met pijnlijke bezuinigingen. De economie staat er nu goed voor, de werkloosheid daalt. Rutte, de banenkampioen.

Maar voor hetzelfde geld wordt hij erop afgerekend dat hij de samenleving onvoldoende bij elkaar heeft weten te houden. Tegenstellingen tussen moslims en christenen, autochtonen en allochtonen, rijk en arm baren ons meer dan ooit zorgen. Volgens het Centraal Planbureau groeit het verschil tussen rijk en arm als het verkiezingsprogramma van de VVD wordt uitgevoerd.

Traditie
Met het evenement zet De Twentsche Courant Tubantia een traditie voort. Bij de Kamerverkiezingen van 2002, 2003, 2006, 2010 en 2012 wist deze regionale krant - als enige dagblad in Nederland - alle lijsttrekkers aan zich te binden.

Live te volgen
De serie Van Torentje naar Torentje in het Amphitheater van de Universiteit Twente begint maandag om 11.30 uur. Het gesprek met Mark Rutte is vanaf 12.00 uur live te volgen via deze site.

Volledig scherm
© Carlo ter Ellen