Joost Dijkgraaf is online journalist en tijdens de debatten in Enschede sidekick.
Volledig scherm
Joost Dijkgraaf is online journalist en tijdens de debatten in Enschede sidekick. © Emiel Muijderman

Verkiezingsblog | 7 leukste fragmenten van lijsttrekkers in Twente tot nu toe

Natuurlijk zijn verkiezingen een bloedserieuze aangelegenheid, maar mag er af en toe ook een beetje gelachen worden? 

7 down, 5 to go. Nu het eindelijk zover is, vliegen de langverwachte bezoeken van alle politieke kopstukken aan Twente voorbij.  Rutte, Klaver, Pechtold, Asscher: ze waren allemaal te gast in ons tot studiootje omgebouwde Amfitheater op de Universiteit Twente.

Die 7 lijsttrekkersdebatten leverden ruim 10 uur aan beeldmateriaal op, met soms hele grappige of juist treffende momenten. Hoogste tijd dus om de leukste fragmenten eens op een rij te zetten.

Krol: de koning van de lach
De enige echte koning van de lach vierde afgelopen weekend zijn vijftigste verjaardag. Hans Teeuwen zag Abraham en zo bleek, de cabaretier geldt voor Jesse Klaver als inspiratiebron.

Onder de lijsttrekkers hebben we inmiddels onze eigen koning van de lach. Zijn naam? Henk Krol. De schaterlach van deze vijftigplusser na het tonen van een oude blootfoto is zó aanstekelijk, dat níet glimlachen bij het zien van het fragment onmogelijk is. Probeer het zelf hieronder:

Ook andere lijsttrekkers bleken in meer of mindere mate over een dosis humor te beschikken. Zo biechtte Pechtold op dat z'n dochter (schrik niet) CDA-voorman Sybrand Buma heeft laten creperen…  

Ook confronteerden we de D66-lijsttrekker met een oude belofte. Hij zou namelijk asiel aanvragen als Geert Wilders premier wordt. Hoe 'feitelijk' is die belofte nog?

Mark Rutte, die tegenwoordig zelfs in eigen campagne-filmpjes toegeeft dat ie zoveel lacht, kreeg ook het publiek mee met een item over duurzame energie. Hoewel... eigenlijk verdient onze messcherpe interviewer Ferry Mingelen hier de credits.

Gert-Jan Segers bleek eveneens een geschikte gast met humor en mooie verhalen, bijvoorbeeld over zwangerschapsgym. Jan Roos slaagde voor de quiz 'echte Jannen uit Twente' en Jesse Klaver reageerde sportief op tegenvallende peilingen. Kortom:  er viel genoeg te genieten tijdens de bezoeken van deze Haagse kopstukken. En het goede nieuws? Ook de komende week ontvangen we nog dagelijks een lijsttrekker op de UT.

Meer zien? Bekijk hier onze volledige playlist op YouTube