De Dordtenaar

Nieuws vanuit en voor Dordrecht en omstreken.

Verhaal van de dag

De mooiste verhalen uit Dordrecht en omstreken.
1:53

Nieuw klimbos in Dordrecht open

Het nieuwe klimbos in Dodrecht heeft vandaag zijn deuren geopend. Je kan er onder andere ziplinen en tokkelen op wel tien meter hoogte. Het gloednieuwe klimbos in de Biesbosch biedt ook junior routes aan die minder hoog zijn.

3:24

Stefaan heeft slopende ziekte, maar traint voor marathon

Stefaan van der Spek liep tot voor kort marathons met een zo snel mogelijke tijd als insteek. Nu is de Dordtenaar al blij als hij na de ruim 42 kilometer de finish haalt. De oorzaak: de ziekte van Huntington.

3:03

Henk gaat van Alaska naar Argentinië fietsen

Henk van Dillen uit Alblasserdam gaat een fietstocht maken van Noord-Alaska naar Zuid-Argentinië. Een tocht van 20.000 kilometer. Wat drijft hem?

2:29

Lymepatiënt Corrie wist 22 jaar niet welke ziekte ze had

De Dordtse Corrie Bettinger liep in 1998 Lyme op. Nu, dankzij een behandeling in een Duits ziekenhuis is ze weer min of meer opgeknapt. De behandeling voor de ziekte van Lyme wordt niet vergoed. Daarom gaat Corrie 'Lopen voor Lyme'.

2:13

Dordtenaar Rien maakt van zijn huis een treinparadijs

De Dordtse Rien is al van jongs af gefascineerd door treinen. Hij wijdt er zijn leven aan en dat is goed terug te zien in zijn huis.

3:02

Elk jaar komen de redders van Julia een bloemetje brengen

In 2016 kreeg Julia een hartstilstand terwijl ze op de fiets zat. Twee politieagenten waren toevallig in de buurt en reanimeerden haar.

Korte reportage

Korte reportages over het nieuws uit Dordrecht en omstreken.
1:40

Mentoren met confettikanon naar geslaagde leerlingen

Mentoren pakken het dit jaar een keertje anders aan. In plaats van bellen, gaan ze in een versierde camper langs bij leerlingen om ze te vertellen dat ze geslaagd zijn.

1:48

Dordtse broers 15 jaar in tv-hit Help, mijn man is klusser!

Al veertien seizoenen zijn ze te zien in het immens populaire tv-programma ‘Help, mijn man is klusser!’, dat wekelijks meer dan een miljoen kijkers trekt. Maar de Dordtse klusbroers Marcel en Ronald Auerbach zijn er de mannen niet naar om naast hun schoenen te gaan lopen door het succes.

2:37

Visarendpopulatie de Biesbosch blijft groeien

Heel Nederland kan twee broedende visarenden in Nationaal Park de Biesbosch volgen. Het stel heeft inmiddels twee kuikers ter wereld mogen verwelkomen. Visarenden in de Biesbosch: het resultaat van succesvolle natuurprojecten, zo vertelt boswachter Harm Blom vol passie.

2:05

ASZ Dordrecht krijgt donatie kleertjes voor prematuren

Mannen Ronde Tafel doneren minikleertjes aan ouders van te vroeg geboren baby's.

2:38

DJ Digital Punk ruilt mixtafel om voor tatoeages zetten

René de Bruijn uit Molenlanden maakt als Digital Punk al vijftien jaar furore als hardstyle-dj in alle uithoeken van de wereld, maar vanwege corona ligt die carrière tijdelijk stil. Bij toeval ontdekte de Alblasserwaarder vorig jaar tekentalent te hebben, waarna hij door een vriend in Zwolle werd uitgedaagd om te gaan tatoeëren. Inmiddels is hij een veelgevraagd tattoo-artist.

2:38

Leraar en in een hospice: 'Schitterende afleiding'

Sam heeft een dwarslaesie en zit daardoor in het hospice, maar hij geeft nog steeds les als docent Engels.

Snel nieuws

Snel op de hoogte van het nieuws uit Dordrecht en omstreken.
1:09

Timelapse schilderij in B&B Aelbert Cuyp in Dordrecht.

Onthulling stadsgezicht in B&B Aelbert Cuyp.

0:21

Bever uitgezet in de Biesbosch.

De bever was gewond geraakt aan zijn staart. Hij is uitgezet bij een rustige kreek.

0:48

Impressie van bezwaar over verbouwing Kunstkerk in Dordrecht

Marijke Welles en drie andere omwonenden maakte bezwaar tegen de verbouwing van de Kunstkerk in Dordrecht. Zij en haar buurvrouw verliezen daardoor een stuk woongenot. ,,Er komt een hoge muur met een dicht dak van elf meter hoog voor mijn achterraam te staan. Ik ben niet tegen de verbouwing, maar er wordt geen rekening met mij gehouden’’

3:05

Vader die zes dochters verkrachtte voor de rechter

Een 62-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam die zijn zes dochters zou hebben verkracht staat vandaag voor de rechter. De man zou ook ontucht hebben gepleegd met zijn kleindochter en zijn zoon hebben mishandeld.

0:42

Bodybuildster Nikita behaalt professionele status

Nikita de Visser (28) doet pas tweeënhalf jaar aan bodybuilding (fitness), maar heeft sinds afgelopen zondag al de status van professional. Die verdiende ze door een podiumplaats (derde) te bereiken tijdens een wedstrijd in de Portugese hoofdstad Lissabon. Dit betekent dat De Visser bij wedstrijden in aanmerking komt voor startgeld en premies.

0:15

Eigenaar gewonde windhond nog altijd niet terecht

Wie is het baasje van deze Windhond? Dierentehuis Louterbloemen heeft nog steeds geen idee, de eigenaar van het ernstig gewonde teefje heeft zich nog niet gemeld. ,,De wond op haar rechter voorpoot is zo erg ontstoken dat de poot mogelijk geamputeerd moet worden”, aldus beheerder Mirjam Addiks.