Hallo Peking

Mis niks van de Olympische Winterspelen 2022 in China!

Reacties

2:34

Schouten over dragen van de vlag: 'Voel me vereerd!'

Irene Schouten na het in ontvangst nemen van haar derde gouden medaille.

2:15

Goud voor Thomas Krol: 'Dit pakt niemand mij meer af'

Olympisch kampioen Thomas Krol na het in ontvangst nemen van zijn gouden medaille.

2:49

Kramer beëindigt carrière: 'Geknokt voor wat ik waard was'

Reactie van Sven Kramer en Jorrit Bergsma na de olympische massastart waar zij beiden geen podiumplek hebben bemachtigd. Het was tevens de allerlaatste olympische race van Kramer, die hiermee zijn carrière beeïndigd.

2:16

Schouten na derde goud: 'Heb er nog even geen woorden voor'

Reactie van Irene Schouten na het behalen van haar derde gouden medaille van deze Spelen tijdens de massastart.

2:21

Leerdam ontvangt zilver: 'Maar pakte bijna gouden medaille'

Jutta Leerdam na het in ontvangst nemen van haar zilveren medaille

3:43

Verbij: Ik had niet genoeg snelheid om voorlangs te gaan

Reactie van Kai Verbij en Hein Otterspeer na de 1000 meter schaatsen. Beide mannen speelde slechts een bijrol deze race.

Olympische update

4:48

Dit zijn de opmerkelijkste momenten van deze Winterspelen

Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam blikken vanuit Move Amsterdam aan de hand van vijf mooie, opmerkelijke, bijzondere en/of bizarre momenten terug op de Olympische Winterspelen van Peking.

6:11

Zonneveld over massastart: 'Topsport van de bovenste plank'

Elke dag ochtend praten Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam je vanuit Move Amsterdam bij over de Olympische dag die komen gaat. Vandaag: zowel de mannen als vrouwen schaatsten vandaag de (halve) finales van de massastart. Terwijl Irene Schouten haar derde gouden medaille van deze Winterspelen in de wacht sleepte, schaatste Sven Kramer zijn allerlaatste race en beëindigde daarmee zijn grootse schaatscarrière.

4:08

Groenewoud over massastart: 'Ga ervan uit dat ik me opoffer'

Vooruitblik op de massastart met Marijke Groenewoud.

5:56

'Wat ging er door het hoofd van Verbij op de kruising?'

Elke dag ochtend praten Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam je vanuit Move Amsterdam bij over de Olympische dag die komen gaat. Vandaag: Thomas Krol is olympisch kampioen geworden op de 1000 meter. De races van zowel Hein Otterspeer als Kai Verbij verliepen niet vlekkeloos

5:07

'Leerdam had de mooiste vloek van de Olympische Spelen'

Elke dag praten Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam je vanuit Move Amsterdam bij over de Olympische dag die komen gaat. Vandaag: Jutta Leerdam behaalde zilver op de 1000 meter, Ireen Wüst schaatste haar allerlaatste olympische race. Daarnaast kwam de Russische kunstrijdster Kamila Valieva in de finale meerdere keren ten val, waardoor ze genoegen moet nemen met een vierde plek. De Nederlandse Lindsay van Zundert eindigt op de 18e plaats.

6:06

Thijs Zonneveld: 1000 meter is de meest oneerlijke afstand

Elke dag ochtend praten Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam je vanuit Move Amsterdam bij over de Olympische dag die komen gaat. Vandaag: met Ben van der Burg vooruitblikken op de 1000 meter die geschaatst zal worden door Ireen Wüst, Jutta Leerdam en Antoinette de Jong.

Na 100m Linksaf

Een exclusieve docuserie over Irene Schouten en haar schaatsploeg Zaanlander op weg naar de Olympische Winterspelen in Peking.
11:04

#8 Anema's emotionele kant: 'Kinderen zijn m'n achilleshiel'

In een exclusieve achtdelige videoserie volgen we topschaatsster Irene Schouten en haar ploeg Zaanlander in een allesbepalende periode richting de Winterspelen in Peking. Zo clean en weerstandloos als het ijs is, zo vuil gekronkeld zijn de politieke spelletjes op én rondom de baan. Hoe gaan de Zaanlanders daarmee om? En in hoeverre beïnvloedt het hun prestaties? In de achtste en tevens laatste aflevering leer je de mens achter coach Jillert Anema (beter) kennen. Waar aflevering 2 focust op Anema en zijn manier van coachen, krijg je nu een beter beeld van hem als persoon.

13:22

#7 De mentale strijd van Melissa: 'Het was gewoon sterven'

In een exclusieve achtdelige videoserie volgen we topschaatsster Irene Schouten en haar ploeg Zaanlander in een allesbepalende periode richting de Winterspelen in Peking. Zo clean en weerstandloos als het ijs is, zo vuil gekronkeld zijn de politieke spelletjes op én rondom de baan. Hoe gaan de Zaanlanders daarmee om? En in hoeverre beïnvloedt het hun prestaties? In de zevende aflevering volgen we Melisse Wijfje in haar soms bittere tocht om de Winterspelen in Beijing te halen. Melissa is een aanstormend talent binnen de schaatswereld met een geheel eigen manier van voorbereiden. In de aanloop naar het Olympisch Kwalificatietoernooi zien we hoe zij omgaat met de druk die soms door anderen, maar vooral ook door haarzelf wordt opgelegd...

9:51

#6 'Er knapte iets ofzo, dus toen begon het tranendal'

In een exclusieve achtdelige videoserie volgen we topschaatsster Irene Schouten en haar ploeg Zaanlander in een allesbepalende periode richting de Winterspelen in Peking. Zo clean en weerstandloos als het ijs is, zo vuil gekronkeld zijn de politieke spelletjes op én rondom de baan. Hoe gaan de Zaanlanders daarmee om? En in hoeverre beïnvloedt het hun prestaties? In aflevering 6 krijg je een kijkje in het (schaatsende) leven van Marijke Groenewoud. Zij speelt een sleutelrol in de prestaties van Team Zaanlander en is de verrassing op de 1500m van het OKT. Daarnaast komt ze uit op de massastart met Irene Schouten. Om hun plekken veilig te stellen voor de Olympische spelen was het de bedoeling dat Marijke in Salt Lake de massastart zou winnen, vóór Irene Schouten... Maar dat plan kwam niet helemaal uit. Hoe gaat Marijke als nuchtere Friezin om zulk soort tegenslagen?

10:02

#5 Vuil spel op de ijsbaan: 'Bied je excuses maar even aan'

In een exclusieve achtdelige videoserie volgen we topschaatsster Irene Schouten en haar ploeg Zaanlander in een allesbepalende periode richting de Winterspelen in Peking. Zo clean en weerstandloos als het ijs is, zo vuil gekronkeld zijn de politieke spelletjes op én rondom de baan. Hoe gaan de Zaanlanders daarmee om? En in hoeverre beïnvloedt het hun prestaties? Je ziet het in aflevering 5.

8:43

#4 'Door slecht slapen heb ik wel wat wedstrijden verkloot'

In een exclusieve achtdelige videoserie volgen we topschaatsster Irene Schouten en haar ploeg Zaanlander in een allesbepalende periode richting de Winterspelen in Peking. In aflevering 4 zoomen we in op Jorrit Bergsma. Hij is 35 en heeft iedere schaatshal ter wereld van binnen gezien. Bergsma heeft iedere meter ijs die van belang is geschaatst. We zien hoe Jorrit zich dit seizoen plaatst voor de Spelen en wat daarbij komt kijken. We krijgen een inkijk in zijn manieren om met stress om te gaan en hoe belangrijk slaap is voor zijn presteren.

6:45

#3 De 1500m van Irene Schouten: 'Een hele moeilijke afstand'

In een exclusieve achtdelige videoserie volgen we topschaatsster Irene Schouten en haar ploeg Zaanlander in een allesbepalende periode richting de Winterspelen in Peking. In derde aflevering brengen we de worsteling van Irene Schouten met de 1500m in beeld. Want Irene wint overal, behalve op de 1500 meter waar ze anderen net voor moet laten gaan.

De Starters

8:32

Wie is de beste curler: Tim Haars, Do of Gregory Sedoc?

Tim Haars, Do en Gregory Sedoc gaan de strijd aan om Olympische sporten uit te proberen waarbij een sterke start van belang is. In deze aflevering gaan ze onder leiding van oud Nederlands curling teamleden Kimberly Honders en Mark Neeleman curlen. Naast een sterke start tijdens de wedstrijd is ook een sterke start van de dag van belang. Daarom beginnen ze eerst met een heerlijk Campina-kwarkontbijt bereid door Erik te Velthuis, chefkok bij Papendal. Campina, trotse partner van NOC*NSF.

6:54

Wint Tim Haars, Do of Gregory Sedoc het op de ijsbaan?

Tim Haars, Do en Gregory Sedoc gaan de strijd aan om Olympische sporten uit te proberen waarbij een sterke start van belang is. In deze aflevering gaan ze onder leiding van Olympiër Cees Juffermans de ijsbaan op. Naast een sterke start tijdens de wedstrijd is ook een sterke start van de dag van belang. Daarom beginnen ze eerst met een heerlijk Campina-kwarkontbijt bereid door Erik te Velthuis, chefkok bij Papendal. Campina, trotse partner van NOC*NSF.

7:48

Deze BN’ers hebben nog nooit gesnowboard: wie is de beste?

Tim Haars, Do en Gregory Sedoc gaan de strijd aan om Olympische sporten uit te proberen waarbij een sterke start van belang is. In deze aflevering gaan ze onder leiding van Olympisch kampioen Nicolien Sauerbreij snowboarden. Naast een sterke start tijdens de wedstrijd is ook een sterke start van de dag van belang. Daarom beginnen ze eerst met een heerlijk Campina-kwarkontbijt bereid door Erik te Velthuis, chefkok bij Papendal. Campina, trotse partner van NOC*NSF.

Dagelijkse hoogtepunten van Eurosport

1:22

Schouten pakt goud met sensationele eindsprint op massastart

Irene Schouten heeft op de Olympische Spelen in Peking haar derde gouden medaille veroverd. Ze was de snelste in een razend spannende eindsprint op de massastart.

1:12

Krol pakt olympisch goud, Verbij en Otterspeer spelen bijrol

Thomas Krol heeft in Peking met vertoon van macht olympisch goud veroverd op de 1000 meter. De andere Nederlandse favorieten Kai Verbij en Hein Otterspeer speelden slechts een bijrol.

1:13

Kunstrijdster Van Zundert supertrots na vrije kür in finale

Bekijk hier de vrije kür van debutante Lindsay van Zundert in de finale kunstrijden. Op twee foutjes na schaatste Lindsay de beste kür die zij dit seizoen heeft gereden.

1:15

Jutta Leerdam verovert zilver op 1000 meter ondanks misslag

Jutta Leerdam heeft op de Winterspelen in Peking zilver veroverd op de 1000 meter. Ze reed een sterke race, maar had wel een flinke misslag in het eerste volle rondje.

1:14

Bekijk hier de allerlaatste olympische race van Ireen Wüst

Ireen Wüst reed vandaag de laatste race van haar imposante olympische loopbaan. Op de 1000 meter zat er niet meer in dan een zesde plaats, maar met goud op de 1500 meter en brons op de ploegenachtervolging verstevigde ze in Peking wel haar status als succesvolste Nederlandse olympiër ooit.

1:14

Schulting moet genoegen nemen met bronzen plak op 1500 meter

Na tweede gouden medailles had Suzanne Schulting historie kunnen schrijven met een derde gouden medaille op de 1500 meter. Een fotofinish wees echter uit dat Schulting als derde eindigde en genoegen moet nemen met brons.

Achter Oranje

3:03

De drijvende kracht achter Hein Otterspeer

Achter iedere Olympiër staat een trouwe aanhang, maar nu zijn de stadions leeg en is Beijing erg ver weg. Daarom trekken TeamNL en Nederlandse Loterij het land door met een bijzondere tribune. Dit keer zijn we bij het zoontje van Hein Otterspeer, zijn vriendin, en zijn vriend welke ook zijn oude teamgenoot is.

2:06

Zo keek de familie van Jutta Leerdam naar haar knappe 500 m

Achter iedere Olympiër staat een trouwe aanhang, maar nu zijn de stadions leeg en is Beijing erg ver weg. Daarom trekken TeamNL en Nederlandse Loterij het land door met een bijzondere tribune. Dit keer kijken we met de familie van Jutta Leerdam naar haar knappe prestatie op de 500 meter.

3:19

Merijn Scheperkamp: de weg naar Beijing 2022

Achter iedere Olympiër staat een trouwe aanhang, maar nu zijn de stadions leeg en is Beijing erg ver weg. Daarom trekken TeamNL en Nederlandse Loterij het land door met een bijzondere tribune. Dit keer zijn we in Loosdrecht, waar Merijn Scheperkamp heeft leren schaatsen. Zijn ouders en vrienden vertellen graag meer over de achtergrond van Merijn.

2:10

Zo keek Thialf naar uiteenspatten Olympische droom Sjinkie

Achter iedere Olympiër staat een trouwe aanhang, maar nu zijn de stadions leeg en is Beijing erg ver weg. Daarom trekken TeamNL en Nederlandse Loterij het land door met een bijzondere tribune. Dit keer bij Thialf met het KNSB Talent Team als supporter van Sven Roes, Itzhak de Laat en Sjinkie Knegt.

2:51

Zo beleefden dorpsgenoten Irene Schouten haar gouden rit

Achter iedere Olympiër staat een trouwe aanhang, maar nu zijn de stadions leeg en is Beijing erg ver weg. Daarom trekken TeamNL en Nederlandse Loterij het land door met een bijzondere tribune. Vandaag in het dorp van de familie Schouten onder het genot van Irene's eigen tompoezen.

Conform de Mediawet vallen de video's in deze sectie onder het toezicht van het Commissariaat van de Media