Verhaal van de dag

NIEUW
03:24
Geselecteerd Speelt nu af

Stefaan heeft slopende ziekte, maar traint voor marathon

Stefaan van der Spek liep tot voor kort marathons met een zo snel mogelijke tijd als insteek. Nu is de Dordtenaar al blij als hij na de ruim 42 kilometer de finish haalt. De oorzaak: de ziekte van Huntington.

NIEUW
03:03
Geselecteerd Speelt nu af

Henk gaat van Alaska naar Argentinië fietsen

Henk van Dillen uit Alblasserdam gaat een fietstocht maken van Noord-Alaska naar Zuid-Argentinië. Een tocht van 20.000 kilometer. Wat drijft hem?

NIEUW
02:29
Geselecteerd Speelt nu af

Lymepatiënt Corrie wist 22 jaar niet welke ziekte ze had

De Dordtse Corrie Bettinger liep in 1998 Lyme op. Nu, dankzij een behandeling in een Duits ziekenhuis is ze weer min of meer opgeknapt. De behandeling voor de ziekte van Lyme wordt niet vergoed. Daarom gaat Corrie 'Lopen voor Lyme'.

NIEUW
02:13
Geselecteerd Speelt nu af

Dordtenaar Rien maakt van zijn huis een treinparadijs

De Dordtse Rien is al van jongs af gefascineerd door treinen. Hij wijdt er zijn leven aan en dat is goed terug te zien in zijn huis.

NIEUW
03:02
Geselecteerd Speelt nu af

Elk jaar komen de redders van Julia een bloemetje brengen

In 2016 kreeg Julia een hartstilstand terwijl ze op de fiets zat. Twee politieagenten waren toevallig in de buurt en reanimeerden haar.

NIEUW
02:33
Geselecteerd Speelt nu af

'Hobbyboerin' Flos schittert op boerinnenkalender

Flos (22) helpt al sinds haar negende mee op de boerderij. Nu schittert ze op de boerinnenkalender voor 2020.

Korte reportage

NIEUW
02:18
Geselecteerd Speelt nu af

Tumult vanwege gebedsoproep van de moskee in Alblasserdam.

De moskee zegt dat er voldoende draagvlak is in de buurt, maar buurtbewoners staan er toch raar van te kijken dat er nu ineens wekelijks de Azan kinkt.

NIEUW
02:17
Geselecteerd Speelt nu af

Veiling shirts van bekende voetballers voor het goede doel

Op 8 april worden 'hopelijk' bijna honderd shirts geveild voor het goede doel.

NIEUW
01:18
Geselecteerd Speelt nu af

Jordi van Eden wint Beste Bonbon 2021

Het beslissende oordeel lag afgelopen woensdag bij de twaalf deskundigen uit het Dutch Pasteryteam. Twintig chocolade creaties, van de veertig inzendingen, werden opgesteld in de Food Innovation Academy in Vlaardingen. De kandidaten zijn geselecteerd op basis van de ingezonden receptuur van hun bonbon.

NIEUW
00:44
Geselecteerd Speelt nu af

De visarend in de Biesbosch bouwt een nest

et is een drukte van jewelste op het nest van de visarenden in de Biesbosch. Op nieuwe webcambeelden van Staatsbosbeheer en de Vogelbescherming is te zien hoe de takjes niet aangesleept kunnen worden, om het nest te verstevigen en klaar te maken voor de eerste jongen.

NIEUW
02:40
Geselecteerd Speelt nu af

75 jaar AD: Wat doet een regioverslaggever?

Het AD bestaat deze maand 75 jaar. In die tijd is het bedrijf veel meer geworden dan alleen een krant op papier. De hele maand april krijgt u een kijkje achter de schermen. Vandaag: de regioverslaggever. Robin Nanninga werkt voor AD de Dordtenaar en daar schrijft ze over de meest uiteenlopende onderwerpen.

NIEUW
02:01
Geselecteerd Speelt nu af

Er staat een prachtig rijksmonument in Dordrecht

Jael en Roxanne kochten een rijksmonument uit 1675 en tijdens de verbouwing komen ze allerlei historische vondsten tegen.

Snel nieuws

NIEUW
00:50
Geselecteerd Speelt nu af

Hermien doet haar verhaal bij 'De 100: wachten op een donor’

De zesdelige EO-serie ‘De 100: wachten op een donor’ zoomt zowel in op die patiënten die wachten op een levensreddende orgaantransplantatie als op patiënten die op de wachtlijst staan voor een weefseltransplantatie. Het programma is iedere maandag om 21.30 uur te zien op NPO1. Komende maandag, in de tweede aflevering, komt het verhaal van Harmien Huijbens aan bod.

NIEUW
02:41
Geselecteerd Speelt nu af

Only the Dogs dance at Night

Only the Dogs dance at Night

NIEUW
00:51
Geselecteerd Speelt nu af

Online raadsvergadering verloopt niet zo soepel

Vanwege corona is digitaal vergaderen het devies, maar dat gaat ook na een jaar nog altijd met horten en stoten. Dat bleek deze week weer eens tijdens een raadsvergadering in Dordrecht, waarbij iedereen kon meeluisteren met een verbouwingsgesprek van een raadslid met zijn vriendin.

NIEUW
00:26
Geselecteerd Speelt nu af

Brand in tussenwoning Dordrecht

Op de zolderverdieping van een tussenwoning aan de Dongestraat in Dordrecht is maandagmiddag brand uitgebroken. De bewoners hebben de woning kunnen verlaten, mogelijk zijn er nog huisdieren aanwezig. De brandweer is bezig die op te sporen.

NIEUW
00:31
Geselecteerd Speelt nu af

Uitslaande brand verwoest eethuis Sfinx in Dordrecht

In een restaurant aan de Reeweg Oost in Dordrecht heeft vrijdagochtend een grote uitslaande brand gewoed. De brandweer kwam met meerdere eenheden ter plaatse. Inmiddels is de brand onder controle: het sein ‘brand meester’ is gegeven.

NIEUW
01:17
Geselecteerd Speelt nu af

Reeënfluisteraar Sander heeft bijzondere ontmoeting met ree

De Dordtse reeënkenner Sander Koole neemt zijn hond Ayke nooit mee als hij zijn favoriete wilde dier wil zien. Terwijl hij zijn hond aangelijnd uitliet in het bos De Elzen in Dordrecht stuitte hij op een verrassing: een ree kwam doodgemoedereerd op hem en zijn hond aflopen: ,,Gelukkig luistert Ayke goed en is het geen blaffer.’’ Koole doet een dringend beroep op andere baasjes hun honden in De Elzen altijd aangelijnd te houden: ,,Een hond blijft een jager en heeft veel uithoudingsvermogen dan een ree, die heel snel in de stress schiet.’’