Hoogtepunten uit De Ochtend Show to go

NIEUW
04:12
Geselecteerd Speelt nu af

Brexit is in zicht: 'Eindelijk verlost van die EU-regels'

Het aftellen is begonnen: vrijdag stapt het Verenigd Koninkrijk definitief uit de EU. Met gemengde gevoelens kijken de Britten naar deze stap. Suse van Kleef, onze correspondent in het Verenigd Koninkrijk, sprak gedurende vier jaar honderden Britten. Ter gelegenheid van deze historische gebeurtenis zocht ze vijf mensen op die ze al eerder interviewde.

NIEUW
01:06
Geselecteerd Speelt nu af

Prins Andrew weigert mee te werken aan de Epstein-zaak

Prins Andrew weigert mee te werken aan het Amerikaanse onderzoek in de misbruikzaak rondom miljardair Jeffrey Epstein.

NIEUW
05:44
Geselecteerd Speelt nu af

Wie wordt de nieuwe burgemeester van Den Haag?

Vanmiddag praat de commissie Bestuur Den Haag over de voorlopige profielschets voor de nieuwe burgemeester. Inwoners van de stad hebben inspraak en konden eerder per mail melden waaraan de nieuwe burgemeester zou moeten voldoen.

NIEUW
04:07
Geselecteerd Speelt nu af

Rechtszaak van start over vergismoord

De moord op pizzeria-uitbater Goran Savic choqueerde Amsterdam-West. Voor de ogen van zijn vrouw werd hij doodgeschoten in zijn restaurant. De kogel was eigenlijk bedoeld voor de Servische crimineel Jovan Durovíc. Vandaag begint de rechtszaak, die wordt gevolgd door Parool-misdaadverslaggever Paul Vugts.

NIEUW
07:31
Geselecteerd Speelt nu af

Hoe groot is de kans dat het coronavirus naar NL komt?

Het zeer gevreesde coronavirus slaat hard om zich heen. Het aantal doden in China door de uitbraak van het coronavirus is gestegen naar 132. Wereldwijd ligt het aantal besmettingen nu boven de 6000. Jean-Luc Murk, arts-microbioloog, is bij ons in de studio om uit te leggen hoe het coronavirus precies te werk gaat.

NIEUW
05:09
Geselecteerd Speelt nu af

Leerkrachten gaan weer staken: 4000 scholen sluiten deuren

Leerkrachten uit het basis- en voortgezet onderwijs leggen morgen en vrijdag het werk weer neer. Het lerarentekort vormt nog altijd een groot probleem. Zo’n 4000 scholen sluiten deze dagen hun deuren.

De Volledige Ochtend Show afl.

NIEUW
23:26
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: woensdag 29 januari (show 2)

De moord op pizzeria uitbater Goran Savic choqueerde Amsterdam-West. Voor de ogen van zijn vrouw werd hij doodgeschoten in zijn restaurant. De kogel was eigenlijk bedoeld voor de Servische crimineel Jovan Durovíc. Vandaag begint de rechtszaak en die wordt gevolgd door Parool misdaadverslaggever Paul Vugts. Het zeer gevreesde coronavirus slaat hard om zich heen. Het aantal doden in China door de uitbraak van het coronavirus is gestegen naar 132. Wereldwijd ligt het aantal besmettingen nu boven de 6000. Arts-microbioloog Jean-Luc Murk legt uit hoe het coronavirus werkt. Het aftellen is begonnen, vrijdag stapt het Verenigd Koninkrijk definitief uit de EU. Met gemengde gevoelens kijken de Britten naar deze historische stap. Suse van Kleef, onze correspondent in het Verenigd Koninkrijk, sprak gedurende vier jaar honderden Britten. Ter gelegenheid van deze historische gebeurtenis zocht ze vijf mensen op die ze al eerder interviewde. De Brexit is niet het enige dat de gemoederen bezighoudt in het Verenigd Koninkrijk. Prins Andrew weigert mee te werken aan het Amerikaanse onderzoek in de misbruikzaak rondom miljardair Jeffrey Epstein. Vanmiddag praat de commissie Bestuur Den Haag over de voorlopige profielschets voor de nieuwe burgemeester. Inwoners van de stad hebben inspraak en konden eerder per mail melden waaraan de nieuwe burgemeester zou moeten voldoen. Verslaggever Maaike Kraaijeveld is bij ons in de studio om hierover te praten.

NIEUW
11:16
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: woensdag 29 januari (show 1)

Het aantal doden in China door de uitbraak van het coronavirus is gestegen naar 132. Wereldwijd ligt het aantal besmettingen nu boven de 6000. De Europese Commissie gaat de evacuatie van EU-burgers uit China coördineren. Brussel is al in contact met verschillende lidstaten om af te stemmen hoeveel landgenoten terug naar huis willen. In de Chinese miljoenenstad Wuhan zitten ongeveer twintig Nederlanders, onder wie Henry Blok en zijn gezin uit het Zeeuwse Oost-Souburg. Vanmiddag worden de twee nieuwe staatssecretarissen van Financiën beëdigd. De D66'ers Hans Vijlbrief en Alexandra van Huffelen moeten na de toeslagenaffaire puin ruimen bij de Belastingdienst. Leerkrachten uit het basis- en voortgezet onderwijs leggen morgen en vrijdag het werk weer neer. Het lerarentekort vormt nog altijd een groot probleem. Zo’n 4000 scholen sluiten deze dagen hun deuren.

NIEUW
24:01
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: dinsdag 28 januari (show 1)

Minister Bruins van Medische Zorg heeft op advies van het RIVM het dreigingsniveau voor het coronavirus opgeschaald. Daarmee geldt voor het coronavirus het hoogste niveau van waakzaamheid in ons land. Ziekenhuizen moeten nu verplicht de GGD inschakelen als een patiënt verdacht wordt van besmetting. Wereldwijd zijn ruim 4000 mensen besmet geraakt en in China zijn 106 doden gevallen. De miljoenenstad Wuhan is het epicentrum van de uitbraak. We bellen met Henry Blok uit het Zeeuwse Oost-Souburg, die met zijn gezin vastzit in Wuhan. Na acht incidenten met koopvaardijschepen in de regio rondom de Perzische Golf, vertrekt het marineschip Zijner Majesteits De Ruyter vanmiddag naar de Straat van Hormuz. Het schip gaat daar deelnemen aan een Europese Veiligheidsmissie. We bellen met commandant Theo Klootwijk. Politieagenten krijgen een cursus ‘netjes leren inbreken’. Jaarlijks beukt de politie tientallen deuren in, bijvoorbeeld voor een woninginval. Het resultaat is een totaal verwoeste deur en een hoop schade. Woningbouwvereniging Staedion repareert of vervangt zeker honderd van dat soort deuren per jaar, die ieder zo’n 1500 euro kosten. De Inspectie voor Justitie en Veiligheid heeft onder druk jarenlang onderzoeksresultaten aangepast. Gevoelige informatie is daardoor weggehouden voor de Tweede Kamer. Koen Voskuil is bij ons in de studio om hierover te praten. Grote computerhacks en techbedrijven die het niet zo nauw nemen met je privacy: er gaat nog een hoop fout op dat gebied. Maar er zijn ook bedrijven die het goede voorbeeld geven en daarom zijn de Privacy Awards in het leven geroepen. We spreken Bas Filippini, jurylid van de Privacy Awards, en onderzoeksjournalist Brenno de Winter.

NIEUW
15:22
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: dinsdag 28 januari (show 2)

Oranje Leeuwin Jackie Groenen mag zich de nieuwe ambassadeur noemen van de Johan Cruyff Foundation. We hebben praten hierover met Jackie zelf. De moord op Ab en Geke Meenink in het Gelderse Hengelo is een zaak waarin nog veel vragen onbeantwoord zijn. Vandaag buigt de rechtbank zich voor het eerst over de zaak waarin de 27-jarige zoon van het echtpaar de verdachte is. We bellen met Henny Haggeman, verslaggever bij De Gelderlander die de zaak volgt. Psychisch patiënt Charlotte Bouwman voert al sinds vorige week maandag actie in de hal van het ministerie van Volksgezondheid. Ze wil hiermee een statement maken en afdwingen dat er betere zorg in de GGZ komt. Zelf wacht Charlotte al twee jaar op de juiste hulp en die lijkt maar niet te komen, ondanks haar 21 suïcidepogingen. Het Songfestivalseizoen wordt vandaag officieel geopend op het stadhuis van Rotterdam met de loting voor de halve finales en de overdrachtsceremonie van Israël naar Nederland. Verslaggever Eefje Oomen volgt de ontwikkelingen op de voet en is bij ons in de studio.

NIEUW
22:46
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: maandag 27 januari (show 2)

Na de uitschakeling in de beker tegen NAC en het 1-1 gelijkspel in eigen huis tegen FC Twente was het gisteravond onrustig in Eindhoven. Een groep woedende PSV-supporters bestormde de hoofdingang van het Philips Stadion. Ze riepen om het vertrek van de technische staf. Vandaag doet de rechtbank uitspraak in de zaak tegen Kevin K. uit Gorinchem. Volgens justitie is de 26-jarige man de spin in het web in een groot kinderpornonetwerk en was hij beheerder van enkele chatboxen. Verslaggever Michiel Straub van AD Rivierenland volgt de zaak op de voet. Hoe is het nu met Maarten van der Weijden? De Olympisch Kampioen heeft vrijdag zijn poging om het wereldrecord 24 uur zwemmen te verbreken moeten staken. De olympisch kampioen kwam na ruim 18 uur zwemmen het water uit.

NIEUW
18:12
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: maandag 27 januari (show 1)

Grote verslagenheid in Amerika na de dood van Kobe Bryant. De NBA-legende kwam gisteravond op 41-jarige leeftijd om bij een helikoptercrash in Calabasas, Californië. Vandaag wordt er stilgestaan bij de 75-jarige bevrijding van het voormalige Duitse concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau. Het is de plek die het symbool is geworden van de massamoord op 6 miljoen joden. Omdat alle bevrijders al zijn overleden is de hoofdrol daarbij weggelegd voor de nog resterende 200 overlevenden. Volgens de laatste Chinese cijfers is het aantal besmettingen met het coronavirus gestegen tot 2744. Ongeveer 50 mensen zijn buiten China, in de VS, Frankrijk en Japan besmet geraakt. Tot nog toe zijn er 80 patiënten overleden aan het virus. Eind deze week is het dan eindelijk zover: Engeland stapt definitief uit de EU. Een historische gebeurtenis die de levens van miljoenen mensen raakt aan beide kanten van de Noordzee.