Discovery

NIEUW
00:26
Geselecteerd Speelt nu af

War Factories: over de snelgroeiende oorlogsindustrie

De Tweede Wereldoorlog was de eerste oorlog waar technologie uiteindelijk de doorslag gaf. Een groot deel van het strijdtoneel vond plaats in de fabrieken. In deze serie War Factories het verhaal achter de snelgroeiende oorlogsindustrie.

Zoek het uit

NIEUW
09:36
Geselecteerd Speelt nu af

Twee tientjes betalen voor een klassieke auto?!

In het programma ‘How Do TheyDo It? Met Thijs en Joep’ geeft Discovery antwoorden op vragen over hoe alledaagse en niet-alledaagse producten worden gemaakt. In de online versie ‘Zoek het uit’ duiken de presentatoren Thijs & Joep verder Nederland in om hun eigen vragen beantwoord te krijgen. In deze afleveringen gaan zij langs bij de grootste klassieke auto veiling van Europa. Maar hoe werkt een veiling eigenlijk?

NIEUW
10:03
Geselecteerd Speelt nu af

Nederlands grote trots, een pikketanussie

In het programma ‘How Do TheyDo It? Met Thijs en Joep’ geeft Discovery antwoorden op vragen over hoe alledaagse en niet-alledaagse producten worden gemaakt. In de online versie ‘Zoek het uit’ duiken de presentatoren Thijs & Joep verder Nederland in om hun eigen vragen beantwoord te krijgen. Een Pikketanussie, Kopstootje, Japie, Vuurwatertje oftewel –Thijs & Joep zoeken uit hoe jenever wordt gestookt.

NIEUW
09:10
Geselecteerd Speelt nu af

De bikkelharde training van het Korps Mariniers

In het programma ‘How Do TheyDo It? Met Thijs en Joep’ geeft Discovery antwoorden op vragen over hoe alledaagse en niet-alledaagse producten worden gemaakt. In de online versie ‘Zoek het uit’ duiken de presentatoren Thijs & Joep verder Nederland in om hun eigen vragen beantwoord te krijgen. In deze aflevering worden de jongens mannen. Kijk hier hoe een bikkelharde training van de Korps Mariniers eruit ziet. Hoe doen ze dat?

NIEUW
04:51
Geselecteerd Speelt nu af

Varende auto’s in Nederland?!

In het programma ‘How Do They Do It? Met Thijs en Joep’ geeft Discovery antwoorden op vragen over hoe alledaagse en niet-alledaagse producten worden gemaakt. In de online versie ‘Zoek het uit’ duiken de presentatoren Thijs & Joep verder Nederland in om hun eigen vragen beantwoord te krijgen. In deze aflevering gaan de jongens met een amfibievoertuig varen. Hoe werkt, of laten we zeggen vaart, zo’n auto eigenlijk?

NIEUW
07:21
Geselecteerd Speelt nu af

Nederlands mais wordt niet voor ons geoogst?!

In het programma ‘How Do They Do It? Met Thijs en Joep’ geeft Discovery antwoorden op vragen over hoe alledaagse en niet-alledaagse producten worden gemaakt. In de online versie ‘Zoek het uit’ duiken de presentatoren Thijs & Joep verder Nederland in om hun eigen vragen beantwoord te krijgen. In deze aflevering gaan de jongens onderzoeken hoe een maishakselaar werkt. Want hoe wordt mais eigenlijk geoogst? En waar wordt het voor gebruikt?

NIEUW
06:51
Geselecteerd Speelt nu af

Dit gebeurt er met jouw vuilnis!

In het programma ‘How Do They Do It? Met Thijs en Joep’ geeft Discovery antwoorden op vragen over hoe alledaagse en niet-alledaagse producten worden gemaakt. In de online versie ‘Zoek het uit’ duiken de presentatoren Thijs & Joep verder Nederland in om hun eigen vragen beantwoord te krijgen. In deze aflevering lopen zij een dagje mee met vuilnismannen. Wat gebeurt er eigenlijk met je vuilnis nadat het opgehaald is?

De Haven Van Rotterdam 2

NIEUW
00:59
Geselecteerd Speelt nu af

Verdachte geurtjes leiden tot bizarre vondsten

Discovery is terug in de haven van Rotterdam. In dit seizoen wordt opnieuw een uniek kijkje gegeven achter de schermen van deze wereldhaven, waar maar liefst 90.000 mensen werken en jaarlijks zo’n 140.000 schepen binnenkomen. In deze aflevering zie je hoe de containers in de haven gecontroleerd worden. De smokkelaars worden steeds creatiever in hun methodes, dus de duane moet extra scherp zijn bij elke verdachte container.

NIEUW
01:25
Geselecteerd Speelt nu af

De hond, de beste vriend van de douane

Discovery is terug in de haven van Rotterdam. In dit seizoen wordt opnieuw een uniek kijkje gegeven achter de schermen van deze wereldhaven, waar maar liefst 90.000 mensen werken en jaarlijks zo’n 140.000 schepen binnenkomen. In deze aflevering zien wij de Jack Russel, met de toepasselijk naam Jack, die niet kan wachten om aan de slag te gaan voor de douane. Mede door het uitvoeren van dit soort opsporingsacties met honden heeft de douane in 2016 13.000 kilo aan drugs kunnen onderscheppen.

NIEUW
01:52
Geselecteerd Speelt nu af

Nachtdiensten draaien om elektriciteit te regelen

Discovery is terug in de haven van Rotterdam. In dit seizoen wordt opnieuw een uniek kijkje gegeven achter de schermen van deze wereldhaven, waar maar liefst 90.000 mensen werken en jaarlijks zo’n 140.000 schepen binnenkomen. In deze aflevering zien wij hoe een fabriek enorme hoogspanningstransformatoren bouwt die bedoeld zijn voor elektriciteitsnetwerken over de hele wereld. De van oorsprong Duitse Andreas is eindverantwoordelijk voor het transport.

NIEUW
01:18
Geselecteerd Speelt nu af

Vliegtuigbom uit WOII onschadelijk gemaakt

Discovery is terug in de haven van Rotterdam. In dit seizoen wordt opnieuw een uniek kijkje gegeven achter de schermen van deze wereldhaven, waar maar liefst 90.000 mensen werken en jaarlijks zo’n 140.000 schepen binnenkomen. In deze aflevering zien wij dat de marine een bom uit de Tweede wereldoorlog onschadelijk maakt. Duiker Mike realiseert zich dat een dag werk zo maar erg fout kan gaan. Het wordt een kwestie van snel en veilig werken.

NIEUW
01:28
Geselecteerd Speelt nu af

Gigantische windmolens gemaakt in haven Rotterdam

Discovery is terug in de haven van Rotterdam. In dit seizoen wordt opnieuw een uniek kijkje gegeven achter de schermen van deze wereldhaven, waar maar liefst 90.000 mensen werken en jaarlijks zo’n 140.000 schepen binnenkomen. In deze aflevering zien wij hoe 120 meter hoge windmolens gemaakt worden in onze eigen haven. Kraanmachinist Harm werkt tegen de tijd om te voorkomen dat de zware wind het onmogelijk maakt voor hem om de windmolen elementen te verplaatsen.

NIEUW
01:42
Geselecteerd Speelt nu af

Zo ziet een dag eruit van een duiker in Rotterdam

Discovery is terug in de haven van Rotterdam. In dit seizoen wordt opnieuw een uniek kijkje gegeven achter de schermen van deze wereldhaven, waar maar liefst 90.000 mensen werken en jaarlijks zo’n 140.000 schepen binnenkomen. In deze aflevering werkt duiker Jaap en zijn collega tegen de klok. Nadat een schip twee jaar stil heeft gelegen moet hij morgen de haven uit dus de tijd is beperkt. Maar door de grote hoeveelheid aangroei dreigt de deadline in gevaar te komen.

Ed Stafford

NIEUW
01:14
Geselecteerd Speelt nu af

Ed heeft zijn breekpunt bereikt

Ed Stafford zit er doorheen. Hij heeft vier dagen niets gegeten en voelt zich verschrikkelijk en depressief. Hij heeft het er zwaar mee en dat zorgt voor een aantal tranen.

NIEUW
02:03
Geselecteerd Speelt nu af

Dit is de grootste nachtmerrie van iedereen!

Ed Stafford beschrijft het als ‘Walking into the unknown’. Hij loopt een grot in en heeft geen idee waar zijn weg naartoe leidt. Ook zijn vuurvlam gaat uit en zo ziet hij vrijwel niets meer.

NIEUW
00:53
Geselecteerd Speelt nu af

Controleer zo de houdbaarheidsdatum van wild vlees

Ed Stafford heeft een dood dier gevonden dat is aangevallen door een wolf. Hij kijkt of een aantal ingewanden nog eetbaar zijn.

NIEUW
00:25
Geselecteerd Speelt nu af

Ed is expert in het zetten van vallen… Toch?

Ed Stafford heeft zijn aas gereedgemaakt en is klaar om te vangen.

NIEUW
01:37
Geselecteerd Speelt nu af

Ed vs. de modderkrab: wie zal er winnen?

Ed Stafford vangt modderkrabben in de natuur. Hij heeft gelukkig veel ervaring en weet hoe deze beesten reageren, want dit kan je nog eens een vinger gaan kosten.

Shark Bites

NIEUW
01:07
Geselecteerd Speelt nu af

Het moment dat Freek Vonk wordt gebeten

Het moment dat Freek Vonk wordt gebeten

Deadliest Catch

NIEUW
02:57
Geselecteerd Speelt nu af

Aan boord van deze boten is er overal gevaar

Werken onder constante stress zorgt ervoor dat er soms kleine foutjes ontstaan. Maar aan boord van deze boten kunnen zulke kleine foutjes enorme gevolgen hebben. In dit geval mag Robby aan boord van de Wizard blij zijn dat hij nog kan lopen.

NIEUW
06:59
Geselecteerd Speelt nu af

Muiterij op de Beringzee

De crew aan boord van de Saga zit er volledig doorheen. Ze hebben maar 1 uur geslapen en nog niets gegeten, daarom besluit Dean tegen zijn kapitein in te gaan. Een beslissing die misschien beter niet had kunnen maken

NIEUW
01:10
Geselecteerd Speelt nu af

De slechtste plek op aarde om te werken

Dit is misschien wel de slechtste plek op aarde om te werken, daarom is vertrouwen hebben in elkaar essentieel. Maar uiteindelijk zijn er wel om geld te verdienen en niet om vrienden te maken, dus lopen de emoties soms hoog op.

NIEUW
04:08
Geselecteerd Speelt nu af

200.000 dollar staat op het spel

Wannneer er een balk los schiet in het ruim waar alle krabben zitten, dreigt de bemanning van de Saga hun volledige vangst te verliezen. Elke golf die tegen het schip aanslaat heeft de potentie om alle krabben te doden, dus de crew heeft geen tijd te verliezen.

NIEUW
04:21
Geselecteerd Speelt nu af

Brand aan boord, 300 km vanaf de kust

De mannen aan boord van de Saga belanden in hun ergste nachtmerrie. Een brand in de machinekamer zorgt naast het gevaar van het vuur ook voor giftige rook. 300 km verwijderd van de kust, kunnen ze geen kant op.