Hoe zit dat?

NIEUW
01:33
Geselecteerd Speelt nu af

Alphons in gesprek met Dirk Huis van Team Westland

Alphons gaat in zijn vlog het gesprek aan met Dirk Huis voorzitter van Team Westland.

NIEUW
01:31
Geselecteerd Speelt nu af

5 tips van de reddingsbrigade

De reddingsbrigade geeft tips om ongelukken te voorkomen. Die zien ze namelijk steeds vaker.

NIEUW
02:57
Geselecteerd Speelt nu af

Groep de Mos grootste in Den Haag V2

Het opkomstpercentage bij de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag ligt op 48,3%. Dat is 6,7% lager dan het landelijke gemiddelde. De meeste stemmen gingen in Den Haag naar Groep de Mos.

NIEUW
01:06
Geselecteerd Speelt nu af

Haags Minuutje met Robert van Asten

Ze hebben grootste plannen, kennen de gemeentebegroting tot achter de komma. Maar politiek is ook persoonlijk. Daarom wekelijks ons Haagse minuutje, met persoonlijke vragen voor de lijsttrekkers. Dit keer Robert van Asten van D66 Den Haag.

NIEUW
01:08
Geselecteerd Speelt nu af

Haags Minuutje met Richard de Mos

Ze hebben grootste plannen, kennen de gemeentebegroting tot achter de komma. Maar politiek is ook persoonlijk. Daarom wekelijks ons Haagse minuutje, met persoonlijke vragen voor de lijsttrekkers. Dit keer Richard de Mos van Groep de Mos.

NIEUW
01:07
Geselecteerd Speelt nu af

Haags Minuutje met Karsten Klein

Ze hebben grootste plannen, kennen de gemeentebegroting tot achter de komma. Maar politiek is ook persoonlijk. Daarom wekelijks ons Haagse minuutje, met persoonlijke vragen voor de lijsttrekkers.

Opinie

NIEUW
13:04
Geselecteerd Speelt nu af

Europarlementariër wil Harbers absoluut niet opvolgen

Scheidend fractieleider Hans van Baalen van de Europese VVD-fractie voelt er niets voor om staatssecretaris voor asielbeleid te worden op het ministerie van Justitie en Veiligheid. Dat heeft hij dinsdagavond gezegd in de politieke talkshow Spuigasten van AD Haagsche Courant.

NIEUW
04:37
Geselecteerd Speelt nu af

Raadslid Ralf Sluijs pleit voor Songfestival naar Hofstad

Nederland is al wekenlang in de ban van het Songfestival. Raadslid Ralf Sluijs (Hart voor Den Haag/Groep de Mos) pleitte al voor het organiseren van de editie van volgend jaar na de winst van Duncan Laurence. Maar Den Haag heeft toch helemaal geen geschikte zaal om het hier te houden? De politicus ziet het positief in, met ook het Malieveld als mogelijke locatie.

NIEUW
21:48
Geselecteerd Speelt nu af

Haagse politici blikken terug op eerste jaar college B en W

Terugblikken op één jaar college B en W.

NIEUW
01:01
Geselecteerd Speelt nu af

Gaan scholieren donderdag Klimaatspijbelen?

Spijbelen voor het klimaat, is dat iets wat leeft onder scholieren? De jongeren in Den Haag reageren er over het algemeen verbaasd op.

NIEUW
01:49
Geselecteerd Speelt nu af

Gaat een foodhall nieuw leven blazen in de Haagse Bluf?

De Foodhallen moeten vanaf eind 2019 de Haagsche bluf aantrekkelijker maken. Maar gaat dat werken?

NIEUW
04:05
Geselecteerd Speelt nu af

Debat over wonen tussen PvdA en D66

De lijsttrekkers van de PvdA en D66 gaan over verschillende stellingen het debat aan. Onder andere over de Zoetermeerse woningmarkt.

Verhaal van de dag

NIEUW
02:35
Geselecteerd Speelt nu af

Na 60 jaar geslaagd voor zwarte band

Zaterdag 15 juni is de 80 jarige Harm Scheltens na een fantastisch afgelegd examen in Spijkenisse, geslaagd voor de zwarte band judo.

NIEUW
03:13
Geselecteerd Speelt nu af

Wessel fietst Tour de France voor zijn overleden vrouw.

Wessel van Keuk (59) verloor de liefde van zijn leven aan kanker. Nu gaat hij op haar e-bike de Tour de France rijden om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

NIEUW
02:12
Geselecteerd Speelt nu af

Bodybuilder Mir heeft 5 kinderen en houdt van schoonmaken

Als je vijf kinderen hebt moet je hard werken om voor iedereen brood op de plank te krijgen. Mir (37) weet daar alles van. Hij werkt in de huishoudelijke hulp om zijn gezin te onderhouden. Maar als hij even een momentje voor zichzelf wil gaat hij bodybuilden. Zijn gespierde lichaam heeft hij onder meer te danken aan de hulp van YouTube-goeroe Joel Beukers

NIEUW
01:23
Geselecteerd Speelt nu af

Oranjefan Nico is klaar voor WK vrouwenvoetbal

Oranje boven! De Haagse Nico van der Starren is een groot Oranjefan. Hij versiert zijn huis maar al te graag als er voor Nederland iets te winnen valt.

NIEUW
02:23
Geselecteerd Speelt nu af

Rob is niet bang voor de dood en laat dat zien met tattoo

Rob heeft zijn halve gezicht om laten toveren tot skelet.

NIEUW
02:34
Geselecteerd Speelt nu af

Jadzia komt van het VMBO, en doet nu eindexamen VWO

Ondanks alle tegenslagen wist Jadzia zich op te werken van het vmbo naar het vwo en ze doet nu eindexamen: ‘Er moet meer gekeken worden naar het kind, en minder naar de cijfertjes’

Snel Nieuws

NIEUW
00:34
Geselecteerd Speelt nu af

Oproep: heeft u een mooi uitzicht? laat het ons weten

Voor de rubriek Van Boven zijn wij zoek naar mensen die trots zijn op het uitzicht vanuit hun woning, werkplek of tuin in Den Haag of omgeving. Daarbij tekenen wij graag uw persoonlijke verhaal op. Stuur uw suggestie, naam, telefoonnummer en een toelichting naar vanboven@ad.nl.

NIEUW
00:35
Geselecteerd Speelt nu af

Fietser zwaargewond bij aanrijding met auto

Een fietser is maandagavond zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Neherkade in Den Haag. Een traumateam heeft het slachtoffer kunnen stabiliseren. Hierna is de gewonde fietser met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog onduidelijk hoe dit ongeluk heeft kunnen gebeuren. De stoplichten op dit kruispunt doen het daar niet.

NIEUW
00:37
Geselecteerd Speelt nu af

Vrachtenwagen te water langs Delftsestraatweg Pijnacker

De bestuurder van een vrachtwagen kreeg vanmiddag op de Delftsestraatweg in Pijnacker de schrik van z’n leven.

NIEUW
00:40
Geselecteerd Speelt nu af

Motorrijder rijdt voetganger aan, overleden aan verwondingen

Een motorrijder die bij Rijswijk van de snelweg kwam heeft een voetganger aangereden. Beide raakte zwaargewond.

NIEUW
00:46
Geselecteerd Speelt nu af

Dronken bestuurder midden op trambaan beland

Een dronken bestuurder is gisteravond op de Laan van Hoornwijck in Den Haag dusdanig van de weg geraakt dat hij op de tramrails terecht is gekomen. In zijn auto werden meerdere blikjes bier aangetroffen. Hoe de man precies op de trambaan terechtkwam is nog onduidelijk. Hij kwam tot stilstand tussen beide tramsporen in, waardoor tramlijnen 15 en 17 lange tijd niet meer konden rijden. De bestuurder is door ambulancepersoneel nagekeken en vervolgens aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol en drugs.

NIEUW
00:44
Geselecteerd Speelt nu af

Automobilist klapt op vangrail verbindingsweg A4 met A13

Eén automobiliste is vrijdagochtend 21 juni met haar auto de vangrail van de verbindingsweg tussen de A4 en de A13 ingereden. Direct na de melding werden de politie en de ambulancedienst gealarmeerd, Rijkswaterstaat sloot op verzoek van de politie twee rijstroken richting de A13 af.

Korte Reportage

NIEUW
02:03
Geselecteerd Speelt nu af

MS-patiënt Ramon (31) is in Nederland uitbehandeld

Ramon Vlemmix (31) uit Zoetermeer heeft MS. Behandeling in Nederland is niet meer mogelijk. Dus zoekt Ramon zijn heil in Rusland voor een HSCT-behandeling. Om die te betalen is een crowdfundactie opgezet.

NIEUW
01:44
Geselecteerd Speelt nu af

De informele bikinilijn van Scheveningen

Op het strand is in je zwembroek of bikini lopen doodnormaal. Hoe zit dat verder de stad in? Wij vragen aan mensen in Scheveningen wat zij vinden wat normaal is, wat is voor hen de informele bikinilijn van Scheveningen?

NIEUW
01:42
Geselecteerd Speelt nu af

Vijf piano's in de branding? Festival Dag in de Branding

Voor het Festival Dag in de Branding werden maandagmiddag vijf piano's naar de vloedlijn getakeld. Op 29 juni klinkt er moderne muziek aan zee en start de zomer.

NIEUW
01:53
Geselecteerd Speelt nu af

Haagse markt wil van de plastic tasjes af

De Haagse markt wil van de plastic tasjes af. Nu gaan er wekelijks nog 570.000 plastic tasjes van de markt mee naar huis. Wim van Leeuwen van de belangenorganisatie van de Haagse markt is er hard mee bezig om deze plastic tasjes te vervangen. Nu drukt de aanschaf van milieuvriendelijke nog teveel op de winst van de marktkraamhouders, maar in de nabije toekomst gaat dit opgelost worden denkt Wim.

NIEUW
01:58
Geselecteerd Speelt nu af

'The Boss' en 'Pianoman' in Zuiderparktheater

Liefhebber van Bruce ‘The Boss’ Springsteen en van Billy ‘The Pianoman’Joel? Zaterdagavond kruipen zangers Tim Akkerman en Alexander Broussard samen in de huid van hun idolen tijdens hun eenmalige show New York State of Mind in het Zuiderparktheater.

NIEUW
01:25
Geselecteerd Speelt nu af

Rioolwerkers stuiten in Delft op kelder van Vermeer

Bij werk aan de riolering in Delft zijn de muren van de vroegere herberg van Johannes Vermeer blootgelegd. Direct zijn er plannen om er een attractie van te maken. Echter is de opgraving nu weer dicht gemaakt.