Voxpop

NIEUW
03:13
Geselecteerd Speelt nu af

Deze ouderen blijken fan van Boef en Lil' Kleine

Nederhop is al jaren het populairste muziekgenre in Nederland. Toch is niet iedereen even enthousiast... Maar wat nou als je de teksten zo aanpast, dat ze in de smaak vallen bij jong én oud?!

NIEUW
02:28
Geselecteerd Speelt nu af

Plasangst: 'Veel mannen hebben er last van'

Plasangst: niet kunnen plassen omdat er op een openbaar toilet andere mensen naast je staan te plassen. Iets wat heel veel mannen hebben, maar waar je bijna nooit wat over hoort...

NIEUW
02:07
Geselecteerd Speelt nu af

Zó ziet de 'genuanceerde Nederlander' eruit

Afgelopen tijd hebben de media massaal aandacht besteed aan de ontevreden burger, maar uit de Europese verkiezingen blijkt juist dat de meeste mensen hartstikke gematigd stemmen. Daarom gaat Roel Maalderink op zoek naar de genuanceerde, redelijke Nederlander.

NIEUW
02:00
Geselecteerd Speelt nu af

Het Gelderse Lochem verwelkomt het Songfestival 2020

Nederland mag het Songfestival organiseren en de grote steden duiken er natuurlijk gelijk bovenop. Maar wordt het niet juist eens tijd voor de underdog?

NIEUW
02:04
Geselecteerd Speelt nu af

'Ik zou Rutte geen hand, maar een vuist geven'

Het gaat niet goed met de gele hesjes. Ze krijgen steeds meer kritiek, er is onenigheid over de koers en er zijn nu zelfs afsplitsingen. Hoogste tijd dus om nieuwe leden te werven...

NIEUW
02:12
Geselecteerd Speelt nu af

Biblebelt laat zich niet vaccineren

Steeds meer mensen zijn tegen vaccineren. In Barneveld is maar een kleine 70% van de inwoners ingeënt. En dat is niet alleen stom van die mensen die tegen vaccineren zijn, het is ook gevaarlijk voor iedereen er omheen!

Roel in de Regio

NIEUW
06:50
Geselecteerd Speelt nu af

Joost uit Oudekerk ging viral met Roel in de Regio

In Roel in de Regio gaat Roel Maalderink de straat op om willekeurige mensen te ontmoeten en hun levensverhaal te horen. In de laatste aflevering van dit seizoen gaat Roel langs bij één van de meest bijzondere mensen die hij tot nu toe heeft ontmoet, namelijk Joost! Hij is benieuwd hoe het nu met hem gaat, dus gaat naar Oudekerk aan de Amstel voor een bezoekje aan Joost en natuurlijk een biertje!

NIEUW
04:07
Geselecteerd Speelt nu af

Richard speelt accordeon als straatmuzikant in Gouda

In Roel in de Regio gaat Roel Maalderink de straat op om willekeurige mensen te ontmoeten en hun levensverhaal te horen. In deze aflevering is Roel op pad in Gouda, waar hij Richard tegenkomt. Richard woont in Gouda, maar komt oorspronkelijk uit Wales. Richard is op zoek naar een cadeau voor z'n kleindochter en Roel loopt met 'm mee. Ondertussen vertelt Richard over zijn verhuizing naar Amsterdam waar in 1969 als hippie terechtkwam. Hij vond het heerlijk in de hoofdstad, waar hij vooral genoot van de jongeren- en muziekcultuur. Richard speelt soms accordeon op straat naast een kerk in Gouda, want hij vindt het leuk om op te treden. Als Richard een cadeautje heeft gekocht, gaat Roel met hem mee naar huis. Hier luistert hij naar een stukje accordeonspel van Richard en vraagt hem waar hij zich zoal zorgen over maakt in het dagelijks leven.

NIEUW
04:30
Geselecteerd Speelt nu af

Bob ging 'even' naar de dokter en bleek een tikkende tijdbom

In Nederland wonen ruim 17 miljoen mensen met elk een eigen verhaal. In Roel in de Regio gaat Roel Maalderink de straat op, op zoek naar die verhalen. In deze aflevering ontmoet hij Bob. Bob woont al jaren in Rotterdam, maar is geboren in Servië. Hij staat op ’t punt om op de scooter naar zijn vrouw Carla te gaan en Roel mag achterop! Carla werkt bij een tankstation en Bob gaat elke week langs om wat lekkers te brengen. Ze zijn al 35 jaar samen en kennen elkaar uit de buurt. Na het bezoekje aan Carla gaat Roel mee naar Bobs huis, waar hij door middel van foto’s kennismaakt met hun dochters en kleinkinderen. Daarnaast vertelt Bob dat hij er van de één op de andere dag achter kwam dat zijn gezondheid heel slecht was. Sterker nog, hij heeft zelfs de dood in de ogen gekeken…

NIEUW
04:34
Geselecteerd Speelt nu af

Karla runt al 40 jaar een stomerij in Zierikzee

In Nederland wonen ruim 17 miljoen mensen met elk een eigen verhaal. In Roel in de Regio gaat Roel Maalderink de straat op, op zoek naar die verhalen. In deze aflevering is Roel in Zierikzee, waar hij binnenkijkt in de stomerij van Karla. Al 40 jaar staat zij in deze stomerij, de enige in Schouwen-Duiveland. Haar man stond haar altijd bij, maar is 8 jaar geleden overleden. Ze bleef echter niet bij de pakken neerzitten en heeft uiteindelijk de liefde weer hervonden. De grootste les die ze in haar leven heeft geleerd? 'Durf je kwetsbaar op te stellen!'

NIEUW
04:36
Geselecteerd Speelt nu af

Els werd betrapt tijdens het vozen op het boerenland

In Nederland wonen ruim 17 miljoen mensen met elk een eigen verhaal. In Roel in de Regio gaat Roel Maalderink de straat op, op zoek naar die verhalen. In deze aflevering is Roel in Etten-Leur, waar hij Els tegen het lijf loopt. Als tienermeisje wilde ze zo snel mogelijk weg uit dat 'bekrompen dorp', maar sinds kort woont ze er weer met haar man Ad. Roel gaat met Els het winkelcentrum in waar oude foto's hangen en ze brengen een bezoek aan het huis waar zij is opgegroeid. Kortom: een trip down memory lane met Els uit Etten-Leur.

NIEUW
04:19
Geselecteerd Speelt nu af

Anne uit Delft is fanatiek Pokémon Go-speler

In Nederland wonen ruim 17 miljoen mensen met elk een eigen verhaal. In Roel in de Regio gaat Roel Maalderink de straat op, op zoek naar die verhalen. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen is in Delft waar hij Anne tegenkomt. Hij mag met haar mee op Pokémon-Go jacht en vraagt haar ondertussen het hemd van 't lijf over haar opvallende haarkleur, liefde voor Pokémon, pestverleden en haar carrièredroom als boswachter.