Afghanistan

0:47

Deze kappers in Afghanistan mogen geen baarden meer scheren

In de Afghaanse provincie Helmand hebben de taliban kappers verboden om baarden te scheren of bij te knippen. Dit is de zoveelste uiting van de strenge interpretatie van de islamitische wetten waarvan de beweging had beloofd ze niet strikt te hanteren.

1:19

Rutte: 'Bijzonder spijtig dat Bijleveld opstapt'

Rutte betreurt het vertrek van demissionair minister van Defensie Ank Bijleveld. Bijleveld koos er vrijdag zelf voor om alsnog te vertrekken nadat de Tweede Kamer donderdag een motie van afkeuring aannam tegen Bijleveld.

0:46

Nabestaanden vergisaanval in Kaboel willen meer dan ‘sorry’

Nabestaanden van de Amerikaanse droneaanval in de Afghaanse hoofdstad Kaboel, vinden de excuses van het Amerikaanse leger voor de mislukte actie volstrekt onvoldoende. Ze willen dat de militairen die de dodelijke raket afvuurden, worden gestraft. Bij de aanval vielen tien doden, onder wie zeven kinderen.

1:51

Bijleveld stapt op als Defensieminister: ‘Ik wilde doorgaan’

Demissionair minister Ank Bijleveld van Defensie treedt toch af vanwege de mislukte evacuatie van Afghaanse tolken. ,,Ik wilde doorgaan.”, zei ze in een korte verklaring. Dat ze nu toch stopt, doet ze ‘met pijn in het hart’.

0:49

Paus roept op tot dialoog in Afghanistan

Paus Franciscus heeft zich zondag uitgelaten over het conflict in Afghanistan. De paus roept op tot dialoog tussen de taliban en de Afghaanse regering.

1:44

Bouw Heumensoord gestart voor evacués uit Afghanistan

In natuurgebied Heumensoord (tussen Nijmegen en Malden) wordt in allerijl een noodopvang gebouwd voor mensen die gevlucht zijn uit Afghanistan. Defensie bouwt het kamp, op de plek waar tijdens de Vierdaagse normaal Kamp Heumensoord is gevestigd. Op zondag moeten de eerste 400 opvangplekken gereed zijn, volgende week volgen de rest van de in totaal 750-1000 bedden. Beeld: Reinier Vermeer.

2:03

Sodaba is gevlucht en vreest nu voor vrouwen in Afghanistan

In Afghanistan krijgen de Taliban de macht steeds meer terug. Dat heeft flinke gevolgen voor de hele bevolking en in het bijzonder vrouwen en meisjes.

1:33

Kaag vertrekt: Waarom stapt zij op?

Sigrid Kaag stapt op als minister van Buitenlandse Zaken nadat de Tweede Kamer een motie van afkeuring tegen haar aannam. Maar waarom stapt zij op? Chef van de parlementaire redactie Laurens Kok legt het uit.

1:32

Biden over Afghanistan: 'Doel was terrorisme te bestrijden'

De Amerikaanse president Joe Biden staat ‘vierkant’ achter zijn besluit om alle Amerikaanse troepen uit Afghanistan naar huis te halen. Dat liet hij maandag weten in een toespraak. ,,Amerikaanse troepen horen niet te vechten en sterven in een oorlog die de Afghaanse troepen zelf niet willen uitvechten.”

2:36

Kaag stapt op na motie van afkeuring door Tweede Kamer

Sigrid Kaag neemt ontslag als minister van Buitenlandse Zaken, nadat de Tweede Kamer een motie van afkeuring tegen haar aannam. Ook de motie van afkeuring tegen minister Ank Bijleveld van Defensie kreeg steun, maar zij blijft.

1:41

Kaag na opstappen: 'Ik ga leuk door als D66-fractieleider'

Sigrid Kaag neemt ontslag als minister van Buitenlandse Zaken, nadat de Tweede Kamer een motie van afkeuring tegen haar aannam. Ook de motie van afkeuring tegen minister Ank Bijleveld van Defensie kreeg steun, maar zij blijft.

1:16

Bijleveld: 'Ik heb een andere persoonlijke afweging gemaakt'

Ank Bijleveld blijft in tegenstelling tot Sigrid Kaag wel aan als demissionair minister.

Meer video's