Corona

Het laatste nieuws over het coronavirus.
2:22

Zingende Gene haalt stress weg op priklocatie in Alphen

De zingende Gene Jansen entertaint mensen bij de priklocatie in Alphen aan den Rijn.

4:23

Deltavariant corona zorgt voor oranje reisadvies Lissabon

Het reisadvies voor de Portugese hoofdstad Lissabon staat weer op oranje. Dit heeft te maken met de zorgwekkende Delta-variant van het coronavirus. Reizen naar Frankrijk, België en Griekenland wordt vanaf morgen niet meer afgeraden door het kabinet.

1:51

Vanaf volgende week vaccinatieplicht in Moskou

Het aantal coronabesmettingen in Rusland loopt zo hard op dat een derde golf dreigt. Een aantal restaurants in Moskou laten daarom alleen nog klanten toe die kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn. Ze lopen daarmee vooruit op de vaccinatieplicht die de burgemeester van de Russische hoofdstad vanaf volgende week invoert. Zestig procent van iedereen die in het onderwijs, transport en de dienstverlening werkt, moet zich voor 15 augustus verplicht laten inenten.

2:05

Van Dissel: Deltavariant deze zomer dominant

Jaap van Dissel praat leden van de Tweede Kamer bij over de coronasituatie. Het algemene beeld is gunstig, door de vaccinatiecampagne dalen de coronacijfers sterk. Tegelijkertijd lijkt de deltavariant aan een opmars bezig.

4:51

Ziekenhuis Amerika wijst vaccin weigerend personeel de deur

Een groep zorgmedewerkers van een ziekenhuis in het Amerikaanse Houston heeft met ingang van vandaag geen baan meer, omdat zij zich niet hebben laten vaccineren. Het ziekenhuis gaf de medewerkers een week om de prik te halen en die is nu verstreken.

0:51

Duterte bedreigt vaccinweigeraars: 'Ik laat je arresteren'

De Filipijnse president Rodrigo Duterte heeft ‘domme’ vaccinweigeraars gedreigd met celstraf. Zijn land gaat gebukt onder een van de zwaarste uitbraken in Azië en telt inmiddels 1,3 miljoen besmettingen en ruim 23.000 stergevallen. Ondanks die aantallen is het stil in de vaccinatielocaties in hoofstad Manilla. Tot grote frustratie van de president.

2:04

Gommers en Kuipers nemen Coronawacht in ontvangst

Nu de coronamaatregelen versoepelen kan schilderij 'De Coronawacht' eindelijk worden overhandigd aan Diederik Gommers en Ernst Kuipers in het Erasmus MC.

1:00

Bruls: Evenementen nog onzeker vanwege tekort hulpdiensten

Het is nog maar de vraag of en welke festivals de komende zomer doorgang kunnen vinden. Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, stelt dat de evenementen die veel inzet van hulpdiensten vragen geen vergunningen kunnen krijgen.

3:27

Nederlanders bewegen meer sinds pandemie

Nederlanders zijn zich gezonder gaan gedragen sinds de coronacrisis. De pandemie heeft ervoor gezorgd dat we meer bewegen en langer slapen. Dit blijkt uit onderzoek van de Hersenstichting.

3:41

Jongeren hebben zich het meest laten testen

Jongeren en jongvolwassenen hebben zich het vaakst laten testen op het coronavirus. Ouderen deden dit het minst vaak. Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau van Statistiek over GGD-testen tussen augustus 2020 en april dit jaar.

4:59

Wibra laat gemiste lockdown-uren gratis inhalen

Vakbond FNV en winkelketen Wibra staan vanmiddag tegenover elkaar voor de rechter. Medewerkers van Wibra moeten volgens hun werkgever de min-uren die ze door de lockdown hebben opgebouwd in de zomer gratis inhalen.

3:07

Uitgestelde zorg door corona is een stille ramp

Duizenden patiënten die iets anders hadden dan corona hebben in 2020 slechtere zorg gekregen. Zo stierven honderden mensen meer na een ongeval en van de nierpatiënten die dialyseren overleed 15 procent meer.

Meer video's