Copa América

Direct kijken

Alle afleveringen

2:15

Neymar: 'Spelen tegen vriend Messi is net een videogame'

De Braziliaan Neymar neemt het in de finale van de Copa América op tegen zijn Argentijnse vriend Lionel Messi. Ze zijn vrienden en rivalen tegelijkertijd.

1:05

Spectaculair eerbetoon aan Diego Maradona bij Copa América

Voetbalorganisatie CONMEBOL presenteerde een show als eerbetoon aan Diego Maradona voorafgaand aan het duel van Argentinië in de Copa America.

2:22

Brazilië wint voor negende keer Copa América na zege op Peru

Voor het eerst sinds 2007 heeft Brazilië weer een grote voetbalprijs gewonnen. In het Maracanã van Rio de Janeiro won de Seleção de Copa América na een 3-1 zege in de finale op Peru.

2:02

Zeldzame rode kaart voor Messi in Copa América

Voor Lionel Messi is de Copa America in een grote deceptie geëindigd. Tijdens de troostfinale tegen Chili werd de Argentijnse vedette van het veld gestuurd na akkefietje met Gary Medel. De aanvoerder was na afloop woedend over de in zijn ogen onterechte rode kaart en ging uit nijd niet naar de prijsuitreiking.

1:19

Bondscoach Peru: 'Deze overwinning is voor alle Peruvianen'

Bondscoach Ricardo Gareca reageert na de 3-0 overwinning op Chili.

2:17

Peru naar finale na 3-0 overwinning op Chili

Peru heeft zich geplaatst voor de finale van de Copa América. De Peruanen verrasten in het Braziliaanse Porto Alegre Chili met duidelijke cijfers: 3-0.

2:18

Brazilië naar finale na zwaarbevochten zege op Argentinië

Brazilië heeft zich voor het eerst sinds 2007 geplaatst voor de finale van de Copa América in eigen land. In Belo Horizonte wonnen de Goddelijke Kanaries in de halve finale met 2-0 van aartsrivaal Argentinië.

1:24

Brazilië tegen Argentinië: Alles zal eruit worden gehaald

Komende nacht (2.30 uur) spelen Brazilië en Argentinië in Belo Horizonte de eerste halve finale van het toernooi om de Copa América. De Superclásico noemen ze in Zuid-Amerika de belangrijkste landenwedstrijd van het continent, en misschien wel van de wereld.

0:31

Brazilië naar halve finale Copa América

Brazilië heeft met de hakken over de sloot de halve finale bereikt van de Copa América in eigen land. In Porto Alegre had de Seleção na een 0-0 eindstand na 90 minuten een strafschoppenserie nodig voor de winst. Doelman Alisson werd de held van de Brazilianen door de eerste penalty van Gustavo Gomez te stoppen. De beslissende trap kwam van Gabriel Jesus.

1:03

Bondscoach Brazilië: Dit gaat beslissend worden

Voorafgaand aan de kwartfinale van de Copa America verwacht de bondscoach van Brazilië dat de wedstrijd tegen Paraguay een pittige wordt.

0:25

Coutinho: 'Er is niet gesproken over Neymar over WhatsApp'

De Braziliaanse speler van FC Barcelona verzekert de pers ervan dat er niet over Neymar gesproken is de WhatsApp-groep van het team.

0:41

Suárez vraagt om strafschop nadat keeper bal met hand stopt

Tijdens de Copa América gaat Luis Suárez wel erg ver in het vragen om een strafschop: hij appelleerde bij een actie in het strafschopgebied voor een handsbal van, jawel, de keeper. Toen Suárez een inzet van zichzelf gekeerd zag worden door doelman Gabriel Arias gebaarde de spits dat het 'hands' was. Na een paar tellen deed Suárez zijn handen maar weer omlaag.

Meer video's