Korte Reportage

Korte reportages over het Nederlandse nieuws.

Direct kijken

Alle afleveringen

Een totaal overzicht waar je u tegen zegt
1:50

Bewoners Oranjestraat Breda: 'Wat een prachtige wedstrijd!'

Het Nederlands elftal speelde vrijdag op het EK tegen Oostenrijk. In de Ahornstraat in Breda keken alle bewoners naar de wedstrijd op een groot scherm. De straat maakt kans om tot de mooiste Oranjestraat van Nederland benoemd te worden dus de stemming zat er goed in en de vreugde was groot toen Nederland won met 2-0.

2:41

Willem-Alexander: Gouden Koets op plek waar hij thuishoort

Een mysterieuze uitspraak, een goede anekdote en een bewonderende blik: zo liep koning Willem-Alexander rond de gerestaureerde Gouden Koets, die in elk geval tot en met februari 2022 een museumstuk is in Amsterdam. Over de bestemming nadien zweeg de vorst.

1:04

Zo ziet de Gouden Koets er na jarenlange restauratie uit

Na Prinsjesdag 2015 begon de restauratie van de Gouden Koets, die in 2021 is afgerond. Voor het eerst sinds die restauratie is de Gouden Koets weer te zien voor publiek in het Amsterdam Museum. Het maakt onderdeel uit van een tentoonstelling waarin wordt ingezoomd op historische context én actueel debat, op oeroud ambacht en nieuwe interpretatie.

1:48

Hoe zit het met de mondkapjesdiscipline?

Veel mondkapjes hangen al op half zeven nu we het einde van de mondkapjesplicht naderen. Tijdens het winkelen en op het terras zijn de meningen over het volhouden van deze maatregel verdeeld.

1:38

Aan het varen en honger? Mirjam verkoopt pizza's vanaf boot

Mirjam en Leo van der Hoff varen met een pizzaboot het water van Almere op om pizza's te bakken en te verkopen.

2:21

Vind de schatten bij jou in de buurt met Geocaching

Een putdeksel, vogelhuisje of verkeersbord kan dankzij het spel Geocaching zomaar als verstopplaats dienen van een geocache. De Giessenburgse zussen Corina Damsteeg en Sandra van Es noemen zich al zo’n tien jaar Geocacher en hebben met hun reeks aan schatten het dorp letterlijk op de geocache-kaart gezet. Sinds corona is hun hobby alleen maar nog veel populairder geworden.

Meer video's

Gerelateerde series