Snel Nieuws

Snel op de hoogte van het politieke nieuws.

Direct kijken

Alle afleveringen

Een totaal overzicht waar je u tegen zegt
5:24

Kamer terug van zomerreces voor spoeddebat over corona

De Tweede Kamer is vandaag teruggekeerd van zomerreces voor een spoeddebat over de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus. Aanleiding is de explosieve stijging van het aantal besmettingen sinds de versoepelingen.

0:52

Van Ark over stijgende coronacijfers

De coronacijfers gaan steil omhoog. Zijn we te optimistisch geweest? 'Hier moeten we goed naar kijken', aldus minister Van Ark

1:14

Kaag over stoppen als minister voor Buitenlandse Handel

Het kabinet is al maanden demissionair en VVD en D66 schrijven aan een aanzet voor het regeerakkoord, toch is het volgens D66-leider Sigrid Kaag ‘voor een korte periode’ nodig om drie nieuwe bewindslieden te zoeken. Zelf gaat ze wel door als minister van Buitenlandse Zaken, maar stopt ze met haar tweede ministerschap, dat voor Buitenlandse Handel.

1:00

Staatssecretaris Van Veldhoven verlaat kabinet

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven neemt ontslag uit het demissionaire kabinet. Zij wordt directeur Europa van het World Resources Institute. Door haar vertrek ontstaat er een stoelendans in de Tweede Kamer.

1:00

Kaag: besmettingscijfers zijn zorgelijk, ook voor vakantie

Minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag noemt de snelle toename van het aantal bekende coronabesmettingen ontzettend zorgelijk. Niet alleen voor de ontwikkeling van het virus zelf, maar ook voor het vooruitzicht van Nederlanders die een vakantie naar het buitenland hebben geboekt voor de komende weken.

1:12

Van Ark wil weten wat er achter de oplopende cijfers zit

Het afgelopen etmaal registreerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bijna 5475 nieuwe positieve tests.

Meer video's

Gerelateerde series