Volledig scherm
Bennie Bouwhuis rolde vanmorgen als eerste over de finish. © DG

Bennie (60) uit Overdinkel is de eerste finisher op de Nijmeegse Vierdaagse

NIJMEGEN - Bennie Bouwhuis (60) is de eerste finisher op de openingsdag van de Vierdaagse. De rolstoeler uit Overdinkel arriveerde na 50 kilometer sporten om 7 minuten over 9 bij de aankomstlocatie op de Nijmeegse Wedren. ,,Het ging prima”, zo keek hij terug. ,,Mooi ook om als eerste het applaus van het publiek langs de route in ontvangst te nemen.”

Er woedt jaarlijks een felle strijd tussen de snelste wandelaars en rolstoelers om als eerste de finish van de wandelmars te bereiken. Wat dat betreft had Bouwhuis dinsdagmorgen goed nieuws voor zijn ‘concurrenten’. 

,,Woensdag ben ik zeker niet als eerste terug. Mijn vrouw staat op een camping in Alverna. Als we daar langskomen, heeft ze de koffie en gebakken eieren klaar. Daar ga ik zeker voor stoppen. Dat tijdverlies deert me niet. De Vierdaagse doe je vooral voor je plezier en de gezelligheid.”

Voor Bouwhuis was het geen primeur om als eerste een Vierdaagsedag af te ronden. Dat overkwam hem meermaals tijdens zijn eerdere vijftien deelnames. De Twent deed zes keer mee als wandelaar en beleeft dit jaar zijn tiende editie als rollende deelnemer. 

Bouwhuis brak bij een ski-ongeval in 2005 zijn rug. Sindsdien zit hij in een rolstoel.