Volledig scherm
Verkoeling zoeken bij de watertap. © DG

Het is bloedheet! Feestgangers zoeken verkoeling in de binnenstad

NIJMEGEN - Voor de tweede dag op rij is het ontzettend heet. Dat merken ook de vele feestgangers van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. In het centrum is overal duidelijk dat zij massaal op zoek gaan naar verkoeling. 

Bij de watertap aan de Burchtstraat is het zondagmiddag een komen en gaan van zwetende, soms verbrande mensen. Niet gek, met temperaturen die oplopen tot bijna 30 graden. Iedereen wil zijn flesje water vullen of even wat koud water over zijn of haar gezicht smeren. ,,Het is bloed- en bloedheet’’, verzucht een mevrouw die achteraan in de rij staat. 

Dat sommige mensen de zon soms zat zijn, is ook aan de terrassen te zien. Op terrassen in de schaduw is rond 17.00 uur vrijwel geen plekje meer te krijgen. Terwijl zonnige plekjes af en toe wel nog vrij zijn. 

IJs

Het warme, zonnige weer leidt ook tot trek in ijs bij mensen in de stad. De ijscomannen doen goede zaken, is te zien aan de vele mensen die met een ijsje rondlopen. Ook bij de ijscoverkoper aan de Waalkade is het bijvoorbeeld druk. 

Net als de zonnebrillenverkoper op de route naar de Waalkade. Ook hij doet goede zaken. Veel rondslenterende dagjesmensen nemen een kijkje en schaffen een bril aan. 

Warm

Ook morgen wordt het warm, tegen de 29 graden. De eerste wandeldag van dinsdag belooft met 28 graden ook heet te worden. Daarna wordt het iets koeler. Ook wandelaars worden daarom geadviseerd genoeg water te drinken

Volledig scherm
Drukte bij de zonnebrillenverkoper. © DG
Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement