Volledig scherm
Fardau Wagenaar © Emiel Muijderman

Blog | Te weinig aandacht voor fouten Munsterman en Van der Laan

In het rapport van Ben Knüppe is weinig aandacht voor de vele fouten die Joop Munsterman en Aldo van der Laan in het verleden hebben gemaakt. De onderzoeker heeft zich vooral gericht op de afgelopen periode, waardoor er geen compleet beeld wordt geschetst van wat er allemaal is gebeurd in het verleden en het nogal oppervlakkig aandoet.

De oud-voorzitters lijken er in het rapport goed mee weg te komen, is het heersende gevoel. ,,Wat moet er nog gebeuren om die twee voor de rechter te slepen? Ze fladderen zo maar weg'', omschreef supporter en televisiemaker Erik Dijkstra het gisteren. Terwijl de fout van puinruimer Gerald van den Belt hard wordt afgestraft en de context van zijn handelen in het rapport ontbreekt. ,,Dat is toch onevenredig?'' Zaak Tadic
Van der Belt had eerder bij de KNVB aan de bel moeten trekken in de zaak ‘Tadic’ en heeft zich mee laten slepen door Van der Laan. Hij had de moed niet om in te grijpen. Dat klopt, maar de ellende was wel zelf veroorzaakt door de oud-voorzitters, die betaalden en bepaalden. Zij zwegen over ‘Tadic’ en namen de tweede commissie voor diens zaakwaarnemer niet op in verschillende rapportages. Ook over de Doyen-constructie zwegen ze. Andere functie
Interim-directeur Onno Jacobs zei woensdag: „Ik ken Gerald al langer en hij heeft op mij altijd een betrouwbare en integere indruk gemaakt. Hij is binnengekomen om puin te ruimen, daarin zijn onder enorme druk een aantal fouten gemaakt.” Dat Van den Belt in een andere functie nog wel mag aanblijven, doet Jacobs deugd. „Ik ben wel blij dat de onderzoeker enige clementie gebruikt.”

Zuur
Of er nog een toekomst is voor Van den Belt bij FC Twente is nog de vraag, daar wordt de komende periode naar gekeken. Maar zuur is het wel dat degene die kwam om de club te redden en daar zijn ziel en zaligheid in stak, een moment zijn moed verloor en uiteindelijk alsnog het zoveelste slachtoffer werd van het duo Munsterman en Van der Laan.
Fardau Wagenaar