Agnes is productmanager loempia's: ‘We maken er 5 miljoen per week’
wat doet een...Wie ons banenlandschap bekijkt, ziet bijzondere functies voorbijkomen. Een field service engineer, een lab technician of een assemblagemedewerker: we hebben ze blijkbaar hard nodig, maar waarvoor en waarom? In deze serie vertelt elke week iemand over zijn of haar beroep. Vandaag: Agnes van der Niet (38) internationaal productmanager bij snackproducent Goodlife Foods.
Delen per e-mail
Wat houdt je functie precies in?
,,Ik ben verantwoordelijk voor alle ontwikkelingen binnen een productgroep: de loempia. Als een klant een nieuw product wil of als wij zelf voorstellen een nieuw soort loempia te maken, gaan we aan de slag met de ontwikkeling.”
Hoe gaat dat in z’n werk?
,,Er wordt eerst een schets van het recept gemaakt. Daarna gaat de ontwikkelaar de proefkeuken in om het recept te testen. Ik mag dan zelf ook af en toe proeven. Uiteindelijk ben je zo’n driekwart jaar verder voor je een eerste productie afhebt. Want het is echt een uitdaging om op grote schaal te produceren in de fabriek. Het deeg van de loempia kan heel gevoelig zijn, dat maakt het lastig om het met al die grote machines goed op de productielijn te krijgen. Voor alle fabrieksmedewerkers is het altijd een spannend moment als we iets nieuws gaan maken.”
Uiteindelijk ben je zo’n driekwart jaar verder voor je een eerste productie afhebt
Wat voor soort loempia’s heb je de laatste jaren ontwikkeld?
,,De kroepia bijvoorbeeld, een loempia met nasi in plaats van noedels. Die komt ook bij ons vandaan. Daarnaast hebben we net een nieuwe lijn loempia’s ontwikkeld met verschillende Aziatische smaken. Met rode en groene curry bijvoorbeeld. Die zijn nog niet in Nederland te koop, daar werken we hard aan. Ik ben heel erg trots op deze lijn. Het zijn hele authentieke smaken, die zijn best lastig om op grote schaal te produceren.”
Jullie maken vast heel veel loempia’s.
,,Ongeveer 5 miljoen per week, dat is best veel ja.”
Wat vind je het leukst aan je werk?
,,Ik vind het heel leuk om met innovatie bezig te zijn, om nieuwe en betere plannen te maken voor de loempia. Loempia’s werden vroeger als een goedkoop en niet zo bijzonder product gezien. Sinds ik hier werk heb ik de taak om hier verandering in te brengen. Als de consument onze nieuwe soort loempia’s dan heel lekker vindt, is dat echt een kroon op mijn werk. Ik vind het ook heel leuk om verbinding te maken met andere landen. Bij de ontwikkeling kijken we vaak naar het buitenland om te zien wat ze daar maken. Maar ook: wat willen de klanten en welke smaken liggen er nu in het pizzaschap in de supermarkt, want daar liggen onze loempia’s naast.”
We kijken naar welke smaken er nu in het pizzaschap liggen, want daar liggen onze loempia’s naast
Niet elke werkdag is vast even leuk. Waar krijg jij stress van?
,,Van aanvragen met een hele korte deadline. De klant wil het product dan zo snel mogelijk hebben. Dat kan stress opleveren. Je wil op tijd aan de slag kunnen, maar dan moet je wel alle gevraagde informatie en productmonsters op orde hebben.”
Leg eens uit…
,,Alle grondstoffen die je wil gebruiken, moeten van goede kwaliteit en lang houdbaar zijn. Je bent ook bezig met gezondheid, het product mag bij voorkeur niet teveel calorieën bevatten. Daarnaast bestaat er bijvoorbeeld een regelgeving voor zoutniveaus waar je rekening mee moet houden. En als je soja gebruikt, moet je daar een certificaat voor hebben. Wij hebben al onze certificeringen op orde, maar als instanties onaangekondigd komen checken, is dat toch altijd even spannend.”
Hoe ga je met die stress om?
,,Ik probeer altijd stress weg te nemen door aanvragen van klanten voor te zijn of zelf met een idee te komen. Dan hebben we een trend gezien in het buitenland. Die leggen we dan voor aan de klant.”
Wil je dit werk nog tot je pensioen blijven doen?
,,Ik ga me nu bezig houden met de innovatie van alle productgroepen, niet alleen meer met de loempia’s. Dat wordt heel uitdagend. Dus de komende jaren is mijn werk zeker nog uitdagend genoeg. En zolang ik een positieve impact kan hebben op de consument met nieuwe en gezondere producten, ben ik blij.”
Productmanagers gezocht
Zoek je een fulltime baan en wil je net als Agnes als productmanager aan de slag? Op Nationale Vacaturebank vind je tientallen relevante vacatures. We lichten er drie voor je uit:
De Lekkerkerker Groep in Lopik zoekt een Productmanager Food voor kaas- en zuivelproducten en plantaardige alternatieven.
Liever aan het werk in een andere foodsector? Je kunt ook als Productmanager Witvis aan de slag bij Visscher Seafood in Urk.
Bij snackproducent Goodlife Foods staan ook verschillende vacatures open, zo zijn ze op zoek naar een Product Ontwikkelaar Meatfree.
Bekijk hier alle video’s op het gebied van werk:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Help het mkb herstellen, zegt ONL-voorzitter: ‘Ze eten nu hun pensioenpotje op’
Hans Biesheuvel, voorzitter van ondernemersorganisatie ONL, vindt dat er meer oog moet zijn voor problemen in het mkb. ,,Zorg dat bedrijven straks kunnen rekenen op coulance bij het wegwerken van schulden.’’ -
Winst daalt met 50 procent: Rabobank schrapt circa 5000 banen
De Rabobank is van plan om de komende vijf jaar het aantal medewerkers met gemiddeld 1000 fte per jaar te laten dalen. Het aantal gedwongen ontslagen wil de bank beperken door reguliere uitstroom, vermindering van externe fte's en herplaatsing binnen het bedrijf. -
Zo zorg je dat collega’s hun afspraken wél nakomen
Gedragspsycholoog Chantal van der Leest bekijkt onze gedragingen op de werkvloer: wie of wat bepaalt onze dagelijkse beslissingen? Vandaag: afspraken nakomen. -
De impact van thuiswerken op je brein: ‘We worden er gewoon niet blij van’
Thuiswerken is here to stay. Veel bedrijven zijn van plan om hun kantoren in de toekomst minder te gaan gebruiken. Maar is al dat thuiswerken eigenlijk wel goed voor ons brein? -
Wat doet een...
Centrummanager Dennis (46): ‘Zelfs in coronatijd zijn er twintig winkels bijgekomen’
Wie ons banenlandschap bekijkt, ziet bijzondere functies voorbijkomen. Een field service engineer, een lab technician of een assemblagemedewerker: we hebben ze blijkbaar hard nodig, maar waarvoor en waarom? In deze serie vertelt elke week iemand over zijn of haar beroep. Vandaag: Dennis Houkes (46), centrummanager bij het winkelgebied in Spijkenisse.
-
masterclass
Wat is na corona nog de rol van het kantoor? ‘Mensen willen niet socializen op hun werk’
Volgens sommigen is er sprake van een heuse thuiswerkcrisis. Andere stellen dat de uitdagingen die de aanhoudende lockdown met zich meebrengt per persoon verschillen. Wat kunnen we leren over werken tijdens deze coronapandemie? Deze zaken bespreekt Killian Wawoe tijdens zijn masterclass over thuiswerken, aanstaande dinsdag 2 maart te volgen via deze site. -
PREMIUM
Hoezo crisis? Deze sportschool groeit juist dankzij corona: ‘Ondernemers merken dat fitheid loont’
Eenderde van de klanten van sportscholen loopt weg nu de deuren dicht zijn tijdens de tweede lockdown. Mindset Studios groeit juist tegen de stroom in. Het Meernse bedrijf sloeg een grote internationale klant aan de haak. Dankzij corona. -
Wat doet een...
Angela is pedagogisch medewerker: ‘Je bent eerder een halve ouder dan een oppas’
Wie ons banenlandschap bekijkt, ziet bijzondere functies voorbijkomen. Een field service engineer, een lab technician of een assemblagemedewerker: we hebben ze blijkbaar hard nodig, maar waarvoor en waarom? In deze serie vertelt elke week iemand over zijn of haar beroep. Vandaag: Angela Esbach (29), pedagogisch medewerker bij Un1ek onderwijs en opvang in Vlaardingen.