PREMIUM
Bruidsparen staan in de rij voor trouwambtenaar Marien (66): ‘Eervol om op zo’n dag erbij te zijn’
Vraag Marien Braber of hij je wil trouwen en de Hendrik-Ido-Ambachter springt nog net niet op van enthousiasme. Vorige week sloot hij zijn vijfhonderdste huwelijk. ,,Maar van de trouwambtenaar bij mijn eigen huwelijk kan ik me amper nog iets herinneren.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Dit zijn de addertjes onder het gras van private lease
Ooit was er geen hond in geïnteresseerd, maar inmiddels is private lease niet meer weg te denken uit het Nederlandse autolandschap. Autorijden zonder zorgen over restwaarde, inruil of onderhoud en met een maandbedrag waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Maar er zitten addertjes onder het gras. -
Deze banen zijn het populairst onder starters
Starters op de arbeidsmarkt kiezen graag voor een traineeship om hun talenten verder te ontwikkelen. Ook banen in de adviesbranche zijn gewild, blijkt uit een analyse van Magnet.me. Door de grote krapte op de arbeidsmarkt hebben starters meer keuzemogelijkheden dan ooit, maar grote werkgevers als KLM, Shell en ING blijven onverminderd populair. -
PREMIUM
Met deze bomen heb je snel een koeler terras
De beste remedie tegen een hete zomer? Onze tuinexpert Laurence Machiels weet raad: plant nu nog bomen! Afhankelijk van de grootte van je tuin, legt ze uit welke bomen het best tot hun recht komen en welke genoeg (maar ook niet te veel) schaduw geven. ,,Strooi een mulchlaag van compost of bladaarde onder de boom, dat houdt de verdamping tegen.’’ -
Is zout nou wel of niet slecht voor je bloeddruk?
Over de hoeveelheid keukenzout die we gebruiken, is veel te doen. Toch heeft zout ook belangrijke functies, zegt voedingsdeskundige Karine Hoenderdos. In deze rubriek beantwoordt ons panel aan deskundigen elke week een lezersvraag over voeding, gezondheid of relaties. -
Nooit met pensioen: ‘Als je leven één grote vakantie is, dan heb je nooit meer vakantie’
Tegenwoordig lijkt iedereen zo vroeg mogelijk te stoppen met werken. Maar er zijn ook mensen die van geen ophouden weten. Drie ‘eeuwige doorwerkers’ die gruwen bij het idee van achter de geraniums zitten, vertellen waarom ze doorgaan terwijl het eigenlijk niet meer hoeft.
-
PREMIUM
Personeelstekort loopt op, sollicitant kan eisen stellen: ‘Gratis woning voor werk in de horeca’
Nu de arbeidsmarkt weer begint aan te trekken, doen werkgevers harder hun best om talent binnen te halen. Welke aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden worden er in de strijd gegooid? En welke extra’s vinden werknemers de moeite waard om over te stappen naar een andere baan? -
-
-
PREMIUM
Hoe Joop de wereld verovert met energiekauwgom (zelfs soldaten in Zuid-Amerika eten het)
Het ondernemerschap kent hoge pieken en diepe dalen, weet Joop Muller inmiddels. Zijn kauwgom kwam een jaar geleden uit en ligt inmiddels zelfs in het buitenland in de schappen, maar investeerders vinden blijft moeilijk.Ter Aar -
PREMIUM
Elke dag pieken op werk, maar geen puf meer voor de boodschappen: zo weet je of je te veel stress hebt
Hard werken kan je veel opleveren: pluim op pluim van de leidinggevende, waardering van collega’s en de nodige sprongen op de carrièreladder. Maar altijd tot het gaatje gaan, eist veel van je lichaam. Wanneer wordt hard werken té hard werken? Experts leggen uit waar je op moet letten.