Ninotchka de Windt.
Volledig scherm
PREMIUM
Ninotchka de Windt. © Jan de Groen

Brutale klanten vallen personeelsleden lastig in supermarkt van Ninotchka: ‘Ze willen contact met mij’

Ninotchka de Windt (39), filiaalmanager van de Jumbo en bestuurslid van Rotterdam Pride, is vastbesloten om de wereld te veroveren. ,,Zolang we nog teveel in een witte mannenwereld leven, is er nog veel werk te doen.” 

 1. Ondanks vier trouwe dienstjaren kreeg docent Marijn geen vast contract: ‘Onrechtvaardig en onlogisch’
  PREMIUM

  Ondanks vier trouwe dienstja­ren kreeg docent Marijn geen vast contract: ‘Onrecht­vaar­dig en onlogisch’

  Na vier jaar trouwe dienst staat docent Marijn Scholte op straat. De faculteit sociale wetenschappen van de Universiteit Utrecht wil hem geen vast contract geven. Scholte is zo boos dat hij zijn voormalig werkgever voor de rechter sleept. Hij wil zijn baan terug en hoopt op verandering. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor alle andere ‘wegwerpdocenten’ in Nederland. ,,Je wordt een aantal jaar gebruikt, en daarna mag je weer verder.”
 2. Justin is pannenkoekenbakker in de Efteling: ‘Op een rustige dag verkopen we er zo’n 600 tot 1000’
  Wat doet een...

  Justin is pannenkoe­ken­bak­ker in de Efteling: ‘Op een rustige dag verkopen we er zo’n 600 tot 1000’

  Wie ons banenlandschap bekijkt, ziet bijzondere functies voorbijkomen. Een field service-engineer, een lab-technician of een assemblagemedewerker: we hebben ze blijkbaar hard nodig, maar waarvoor en waarom? In deze serie vertelt elke week iemand over zijn of haar beroep. Vandaag: Justin van Assouw (32) is zelfstandig werkend kok in pannenkoekenrestaurant Polles Keuken in de Efteling.