Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

De ideale baan? Miljonair (26) zoekt persoonlijk assistent voor wereldreis

De Australische miljonair Matthew Lepre (26) zoekt een personal assistent om met hem de wereld rond te reizen. Je krijgt een minimaal startsalaris van 32.500 euro per jaar en leidt daarbij hetzelfde jetsetleventje als Lepre, geheel op zijn kosten.

 1. Schoolopdracht van docent maatschappijleer gaat viral: ‘Tienduizend likes en trotse leerlingen’

  Schoolop­dracht van docent maatschap­pij­leer gaat viral: ‘Tiendui­zend likes en trotse leerlingen’

  Leerlingen van 3-vmbo weten te boeien met maatschappijleer: docent Bart Derksen (32) heeft er zo z’n trucjes voor. Met een van zijn zelfverzonnen opdrachten gaat de leraar viral op LinkedIn. Zijn idee om zijn studenten een brief aan een politicus te laten schrijven over een probleem in de maatschappij, krijgt tienduizend likes op het platform. ,,Als ik de brieven echt opstuur, zijn mijn leerlingen verbaasd. Maar dan krijgen ze reactie en zijn ze zó trots.”
 2. Toon werd samen met collega Tonny gevonden op bodem van een reactor
  PREMIUM

  Toon werd samen met collega Tonny gevonden op bodem van een reactor

  Iedere week overlijdt er in Nederland iemand door een bedrijfsongeval. Als het net is gebeurd, komt het volop in het nieuws, maar dan volgt de stilte. Wat is er misgegaan? Hoe is het afgelopen? Vaak hoor je er niks meer over. We spreken met nabestaanden, werkgevers en collega’s die met een bedrijfsongeval te maken kregen. Dit is deel twee: over Toon en Tonny en het ongeval in de reactor bij Xycarb in het Brabantse Helmond.