Diana's verfwinkel is ineens wereldberoemd: ‘Klanten rijden soms 3 uur voor ons om’
Diana van Surksum (49) beleeft een ware digitale stormloop op haar verf- en restylewinkel MaisonMansion in Nunspeet. Zes jaar geleden begon ze met helemaal niets. Nu noemt Facebook haar ‘wereldberoemd’. Haar video's over klusprojecten zijn razend populair en bereiken tot wel 300.000 mensen.
Delen per e-mail
,,Iedereen die niet kan verven, kan dat met mijn verf wel", belooft ze. Op haar video's laat ze dat zien. Haar stopwoordje: hatseflats. ,,Ik maak restylen behapbaar en toegankelijk, laat alles zien, vertel hoe een verf ruikt en smeert.” Diana van Surksum vindt vooral veel aanhang bij vrouwen. Van de 40.000 volgers in haar Facebook-groep Restylen in Huis zijn er 39.000 vrouw, zegt ze. En die slepen hun partners weer mee naar de winkel.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Zonder loon werken voor de supermarkt? Gebeurt vaker: ‘Ik moest zelfs na werktijd blijven’
AALTEN - Het verhaal van een 15-jarig meisje uit Aalten dat niet betaald krijgt voor overuren die ze werkt in de lokale Jumbo-supermarkt, roept veel herkenning op. Jongeren die werkten bij dezelfde keten, maar ook bij Albert Heijn, Lidl, Jan Linders, en Plus, herkennen het verhaal. Maar er is ook kritiek. -
Wat doet een...
Natali (32) maakt animatievideo’s: ‘Als kind was verhaaltjes verzinnen mijn grootste bezigheid’
Wie ons banenlandschap bekijkt, ziet bijzondere functies voorbijkomen. Een field service engineer, een lab technician of een assemblagemedewerker: we hebben ze blijkbaar hard nodig, maar waarvoor en waarom? In deze serie vertelt elke week iemand over zijn of haar beroep. Vandaag: Natali Voorthuis (32) is zelfstandig animator. -
Met knikkende knieën naar je beoordelingsgesprek? ‘Draai het eens om’
Gaat alles op het werk z’n gangetje, maar is je werkplezier tanende? Dat hoeft nog niet te betekenen dat je op moet stappen, stelt Evert Hatzmann, auteur van Houd je Feedback! In zes stappen helpt hij je duidelijk te krijgen wat jij nodig hebt voor meer werkgeluk en hoe je je werkgever aan boord krijgt. -
Sijbren (32) leverde twee derde van zijn salaris in voor zijn droombaan
Bij een nieuwe baan gaan we liever voor wat meer salaris, maar dat geldt niet voor Sijbren Bartlema (32). Hij ruilde zijn baan als chemisch technoloog (5000 euro bruto per maand) in voor een baan in een restaurantkeuken (1850 euro bruto per maand). ,,Nu doe ik iets wat ik écht leuk vind.” -
Dit is waarom we soms liever onze eigen prestaties saboteren
Gedragspsycholoog Chantal van der Leest bekijkt onze gedragingen op de werkvloer: wie of wat bepaalt onze dagelijkse beslissingen? Vandaag: zelfsabotage.
-
Salaris
‘Werken in de horeca is leuk, maar je bent altijd de lul’
Hoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Marc (21) werkt 40 uur in de week als zelfstandig werkend kok. -
PREMIUM
‘Het grootste thuiswerkexperiment aller tijden is mislukt’
Nu we ruim een jaar volop thuiswerken, maakt columnist en onderzoeker Richard Engelfriet de balans op. Vier argumenten waarom thuiswerken volgens hem niet de toekomst, maar de hel is. -
‘De rek is eruit? Mensen zijn toch geen elastiekjes’
Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: de rek is eruit.