Janey is bekeerd tot de islam en besloot drie jaar geleden ook een hoofddoek te gaan dragen. Ze wilde iets moois, in rustige kleuren, van duurzaam materiaal en eerlijk geproduceerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Janey is bekeerd tot de islam en besloot drie jaar geleden ook een hoofddoek te gaan dragen. Ze wilde iets moois, in rustige kleuren, van duurzaam materiaal en eerlijk geproduceerd. © Mel Boas

Een duurzame hoofddoek? Die bleek onvindbaar, dus ging Janey ze zelf verkopen

Rustige, natuurlijke kleuren. Daarbij voelt Janey Kruit (26) uit Zeist zich het allerbeste. Of het nou gaat om de sfeer van haar interieur, haar naturelle make-up of om haar kleding. Belangrijker nog is een duurzame insteek. Maar een hoofddoek die aan al die voorwaarden voldoet, bleek onvindbaar. En dus stapte de jonge ondernemer in dat gat in de markt.  

 1. Man ‘kaal’ noemen op werkvloer is volgens Britse rechtbank seksuele intimidatie

  Man ‘kaal’ noemen op werkvloer is volgens Britse rechtbank seksuele intimida­tie

  Een man op de werkvloer uitschelden voor ‘kale’ kan beschouwd worden als seksuele intimidatie. Dat heeft een Britse rechtbank bepaald. Volgens de rechters hebben mannen veel vaker met haarverlies te kampen dan vrouwen, waardoor het een toespeling is op hun geslacht en dus een vorm van discriminatie en seksuele intimidatie. ,,Het kan vergeleken worden met een opmerking over de borstgrootte van een vrouw.”
 2. Charles onderzocht slachtoffers van bizarre misdrijven: ‘Het werkt niet zoals bij CSI op televisie’
  PREMIUM

  Charles onderzocht slachtof­fers van bizarre misdrijven: ‘Het werkt niet zoals bij CSI op televisie’

  Duizenden stoffelijke overschotten gingen door zijn handen voor onderzoek naar de doodsoorzaak. Als sectie-assistent bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) kreeg Charles Willemsen slachtoffers van de meest bizarre misdrijven op de snijtafel. Eén ervan is hem altijd bijgebleven. Een vrouw uit Vlaardingen. ,,Er zou één lichaam worden gebracht, maar de begrafenisondernemer kwam met twee brancards.’’