Buddy Marjon Moed en gastvrouw Angelique Oldewening aan het werk.
Volledig scherm
Buddy Marjon Moed en gastvrouw Angelique Oldewening aan het werk. © Privé-archief

Eerst werkloos, nu als buddy aan de slag in de zorg: ‘Zonde om thuis te zitten’

De coronacrisis heeft het werk in sommige sectoren krakend tot stilstand gebracht, maar in de zorg heeft personeel het juist drukker dan ooit. Waarom werkloos op de bank zitten als je ook een steentje kan bijdragen, dachten Marjon Moed (34) en Angelique Oldewening (49). Als tijdelijke versterking helpen ze nu een handje in het ziekenhuis en een woonzorgcentrum. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.