‘Ik heb hier niet eens voor gestudeerd en toch verdien ik meer dan vrienden’
SalarisHoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Jordi (27) werkt 40 uur in de week als e-commerce manager en is verantwoordelijk voor de zakelijke webshop.
Wat verdien je?
,,Mijn loon bestaat voor tachtig procent uit een vast loon van 3831 euro bruto en twintig procent is variabel. Mijn vaste nettoloon is 2806 euro.”
Blij mee?
,,Zeker. Heel blij. Ik ben eigenlijk leerkracht, daar heb ik voor gestudeerd, maar omdat het salaris zo laag was ben ik een andere opleiding gaan volgen, maar ook daar ben ik na een half jaar mee gestopt. Ik heb uiteindelijk een traineeship gedaan bij een online marketingbureau. Vervolgens werd ik door het bureau bij een klant gedetacheerd. Ook heb ik toen mijn LinkedIn-profiel ‘gepimpt’, om het zo maar te zeggen, en toen ben ik al snel weggekaapt door een recruiter.”
Waarom koos je voor een andere job?
,,Ik was door twee bedrijven benaderd. Zij boden me nagenoeg hetzelfde, maar ik koos voor de corporate organisatie. Het perspectief daar was beter.”
De tekst gaat verder onder de salaristool.
Heb je toen nog onderhandeld?
,,Het aanbod was 2600 euro netto en dat heb ik naar 2800 euro onderhandeld. Maar na een maand kwam ik er achter dat ik helemaal niet op vooruit was gegaan. Ik kreeg bij mijn vorige werk namelijk nog een reiskostenvergoeding van 600 euro netto. Ik reed in een zuinige diesel, dus ik verdiende er echt op. Nu zag ik pas na een maand werken voor m’n nieuwe baas dat ik maar twintig kilometer vergoed kreeg. Dat betekende dat ik moest betalen om naar m’n werk te gaan. Ik ben toen naar m’n manager gestapt en ik heb 200 euro aan compensatie gekregen.”
Heb je een goeie band met je manager?
,,Zeker. Na 2,5 jaar dat ik er werkte werd het bedrijf overgenomen. Toen werd de hele bedrijfscultuur anders. Ik had aangegeven dat ik wat anders ging zoeken omdat de cultuur me niet aanstond. Daar schrok mijn manager van. Ze was het wel met me eens dat het een verschil was. Maar toen kwam corona en heb ik toch besloten om te blijven. Dat ontevreden gevoel is weggegaan. Ik heb m’n plekje gevonden. En ik kon toch blijven, ook al was er al iemand aangenomen om mij te vervangen.’’
Ik heb veel mazzel gehad, maar daardoor durfde ik niet meer te onderhandelen over mijn salaris
,,Ik heb veel mazzel gehad, maar daardoor durfde ik niet meer te onderhandelen over mijn salaris. Toen mijn manager met zwangerschapsverlof was belde ze me. Ze had het nog niet aan me kunnen vertellen, maar ze wilde me opslag geven. Dat had ik niet verwacht. Ik heb er 147 euro bruto bijgekregen.”
Weet je wat je collega’s verdienen?
,,We zijn allemaal best open over salaris in ons team. Ik heb een specifieke functie in het team, dus binnen het bedrijf vergelijken kan ik niet. Maar als ik het vergelijk met vrienden: ik heb hier niet eens voor gestudeerd en dan verdien ik meer, terwijl zij het vak uitoefenen waar ze voor gestudeerd hebben. Dat vind ik wel bijzonder.”
Hoe zie jij je toekomst?
,,Mijn doel is om op mijn veertigste met pensioen te gaan. In 2017 heb ik mijn eerste huis gekocht, een appartement. Dat verhuurde ik via Airbnb. Zelf woonde ik bij mijn ouders en in hotels. Ik hield zoveel geld over dat ik een nieuw huis heb gekocht met hulp van een investeerder. Eind vorig jaar heb ik op de valreep nog een huis kunnen kopen. Met het verhuren van deze twee huizen verdien ik 2400 bruto in de maand en heb ik 600 euro aan cashflow. Ik ben een soort vastgoedbelegger. Het lijkt me fijn om financieel onafhankelijk te zijn.”
Verdient Jordi genoeg?
Leeftijd: 27
Aantal jaar werkervaring: 13
Aantal werkzame uren per week: 40
Opleiding: hbo
Functie: sales manager
Branche: overig (telecommunicatie, maar staat niet in de salariswijzer)
Aantal werknemers: 3000
Vestigingsland hoofdkantoor: Nederland
Leidinggevend: nee
Budgetverantwoordelijkheid: 100.000 euro
Volgens de Salariswijzer is het gemiddelde salaris voor zijn functie 3754 euro bruto. ,,Ik mag niet klagen en dat doe ik ook zeker niet.”
Ook meedoen aan deze rubriek? Laat je gegevens hieronder achter:
Wil jij een hoger salaris? Zo regel je dat:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Waarom onze hersenen geneigd zijn te discrimineren, ook al willen we het niet
Gedragspsycholoog Chantal van der Leest bekijkt onze gedragingen op de werkvloer: wie of wat bepaalt onze dagelijkse beslissingen? Vandaag: discriminerende hersenen -
Voor werk verhuizen naar Curaçao of Aruba: ‘Onthoud dat het er op een eiland anders aan toe gaat’
Na je werkdag op het strand liggen met een cocktail in je hand. Het lijkt een droom, maar op bijvoorbeeld Bonaire, Curaçao en Sint Maarten kan het gewoon. Ook Nederlanders kunnen hier werken. Docent Daniël van der Bilt en accountmanager Kim Lameris van detacheringsbureau TMI leggen uit wat je van tevoren moet regelen. -
Salaris
‘Toen ik bij de politie begon was ik blij verrast met het salaris’
Hoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Haider (37) werkt 40 uur in de week als medewerker beveiliging bij de politie. -
Salaris
Dorus (24): ‘Ze namen me niet in dienst vanwege corona’
Hoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Dorus (24) werkt 40 uur in de week als experimenteel onderzoeker. Hij maakt hardware en software voor wetenschappelijk onderzoek. -
vraag 't vtwonen
Zo wordt je huis een oase van rust: ‘Dat is echt een basisbehoefte’
In een rustig huis is het fijn thuiskomen na een lange werkdag. Hoe maak je van je huis zo’n serene plek? We vragen het Liza Wassenaar, stylist bij vtwonen.
-
Energierekening
Sjaak (75): ‘Ik heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magneten’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim. -
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen. -
PREMIUM
Marije (35) verkiest het boerenbestaan boven alles: ‘Ik ben hier op mijn plek’
Vraag de 35-jarige Marije Klever of het makkelijk is om boer te worden in Nederland, en ze antwoord volmondig ‘nee’. Strenge regels, iedere dag werken en hoge kosten maken het een lastig bestaan. Toch hoopt ze dit de rest van haar leven te doen. ,,Mensen moeten drie keer per dag eten, ik ben trots dat ik bij mag dragen aan de voedselproductie.”