PREMIUM
Kapper Dani komt naar je toe in zijn mobiele kapsalon: ‘Mensen zijn altijd druk, dus dit is een uitkomst’
De mobiele kapsalon waait langzaam over vanuit Londen. In het Groene Hart is Dani Brussen (21) de eerste met een rijdende kapperszaak. ,,We gaan dit straks heel veel zien”, voorspelt hij.
,,Al sta je middenin een bos en denk je: mijn haren moeten nog geknipt worden. Ik kom er gewoon aan, hoor!” zegt de jonge twintiger. Hij werkte hiervoor bij een kapsalon en een barbershop, maar bij laatstgenoemde werd zijn contract niet verlengd. ,,Omdat ik meer uren wilde werken. In de kapperswereld is het moeilijk om in loondienst te komen. Het zijn bijna allemaal zzp’ers die aan een soort stoelhuur doen.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Dordtse internetpionier laat na 25 jaar bedrijfsleven achter zich: ‘Nu kennis en ervaring inzetten voor maatschappij’
Xandra Hovius richtte in 1997 Avant Internet op. De Dordtse bezorgde ondernemers hun eerste website en mailadres - niet altijd van harte trouwens want wat kon een bedrijf nu winnen aan dat digitale gedoe? Deze maand nam ze afscheid van Avant. -
PREMIUMaan de slag
Verslaggever Danique helpt krantenbezorger Rolf (70): ‘Om 02.00 uur staat de koffie al klaar’
Het personeelstekort in Nederland loopt de spuigaten uit. De ene na de andere vacature verschijnt online. Verslaggever Danique de Breet loopt deze zomer mee, daar waar de nood het hoogst is. Vandaag in aflevering 3: kranten bezorgen. -
Rauwe groenten, kaneel, ananas: wat kun je écht beter laten staan als je zwanger bent?
Eten wordt een tikkeltje ingewikkelder als je zwanger bent. ,,Sommige vrouwen zijn zo bezorgd dat ze rauwe groenten negen maanden lang van hun bord bannen”, vertelt gynaecoloog Ronald Devlieger. Maar zijn die groenten dan echt zo slecht voor de baby? En hoe zit het met kaas, koffie, alcohol en voedingssupplementen? Devlieger zet alles op een rijtje. -
Koken & Eten
Zo maak je de perfecte nasi goreng
Er is geen standaardrecept voor nasi goreng. Maar houd je aan deze basisregels van Maureen Tan, auteur van de Bijbel van de Indonesische keuken, en je gebakken rijst kan niet mislukken. En heb je een restje rijst in de koelkast, dan ben je helemaal snel klaar. -
PREMIUM
Betekenis geven aan werknemers of een goeie marketingtruc? Bezig zijn buiten werk is een trend
Een landelijke supermarkt met leefstijlcoaching, een grote textielproducent die zwerfafval opruimt. Het is trend bij bedrijven om dingen te doen buiten de business. Zo sport advocaat Dick Feddes (42) met collega’s en halen zo geld op voor goede doelen. Waar komt dit vandaan?
-
We moeten meer bewegen
Waarom het helemaal niet erg is om je tijdens je vakantie te laten gaan
We moeten meer bewegen. Hoe vind je de sport die het best bij je past? Gezondheidsjournalist Tijn Elferink en gedragswetenschapper Johnny Buivenga gaan op zoek naar de voor- en nadelen van verschillende sporten. In deel 20: met deze tips van Arie Boomsma kom je je vakantie leuk en actief door. -
PREMIUMMET VIDEO
‘Circusartiest? Dat is geen beroep’ Toch ging Jasmijn voor haar droom en nu treedt ze op in haar eigen stad
Op de allerlaatste basisschooldag van Jasmijn Rubingh vroeg de directeur aan alle kinderen wat ze later wilden worden. De kleine Dordtse antwoordde vol overgave: circusartiest! ,,Kan niet, vond hij. ‘Dat is geen beroep’.’’ Nu geeft ze als acrobaat van het Magic Circus een aantal shows in de stad waar ze is geboren en getogen. -
Moeten we niet gewoon méér uren gaan werken? ‘Iedereen die ik ken houdt hoofd net boven water’
Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: herwaardering van werk.