Ad Bos onthulde tussen 1999 en 2001 de schaduwboekhouding van bouwbedrijf Koop Tjuchem. Dat leidde tot een parlementaire enquête naar corruptie in de bouwwereld. Bos bleef zelf echter berooid achter en woonde noodgedwongen jarenlang in een caravan. Na juridisch getouwtrek kreeg hij in 2009 een schadevergoeding van de Staat.
Volledig scherm
Ad Bos onthulde tussen 1999 en 2001 de schaduwboekhouding van bouwbedrijf Koop Tjuchem. Dat leidde tot een parlementaire enquête naar corruptie in de bouwwereld. Bos bleef zelf echter berooid achter en woonde noodgedwongen jarenlang in een caravan. Na juridisch getouwtrek kreeg hij in 2009 een schadevergoeding van de Staat. © ADN Beeldredactie

Lot van de klokkenluider: ontslagen, onder druk gezet of weggepest

Klokkenluiders hebben vaak last van ernstige en langdurige psychische klachten. Dat blijkt uit onderzoek van Tilburg University. ,,De stress duurt niet een week, maar een hele lange tijd. Daar gaan mensen aan onderdoor.”

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.