Prijzenslag om vakantiewerkers: extra uurloon, scooter van de zaak of gratis woonruimte
Zelden was het voor jongeren zo gemakkelijk een goed betaalde vakantiebaan te vinden. In de jacht op tijdelijke werknemers is de concurrentiestrijd zo groot, dat jongeren het werk voor het kiezen hebben. Werkgevers bieden extra salaris om ze binnen te halen.
Lars Barendregt, Peter UllenbroeckLaatste update:16-08-21, 15:05
Veel bedrijven hebben tijdens corona op hun vaste personeel bezuinigd. De vraag naar tijdelijke krachten is daarom enorm. Sectoren waar werkgevers staan te springen om personeel zijn de horeca, detailhandel en logistiek. Uit navraag bij werkplatforms voor jongeren blijkt dat zij nu bijna overal makkelijk aan de slag kunnen.
Er is toch al sprake van krapte op de arbeidsmarkt. Daarnaast heeft online bestellen een vlucht genomen in tijden van corona, waardoor bezorgers bijvoorbeeld erg gewild zijn, zegt Bas Klip van uitzendbureau Tempo-Team in Gelderland.
Helaas kunnen wij deze social post, liveblog of anders niet tonen omdat het één of meerdere social media-elementen bevat. Aanvaard de social media-cookies om deze inhoud alsnog te tonen.
Scooter van de zaak of gratis woonruimte
Alle registers worden opengetrokken om vakantiekrachten binnen te slepen. Zo zijn werkgevers bereid 15 tot zelfs 20 euro netto per uur te betalen voor bijvoorbeeld magazijn- of schoonmaakklussen. Ter illustratie: volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek bedroeg het gemiddelde uurloon voor 20- tot 25-jarigen vorig jaar 13,69 euro bruto.
Wij hebben het zelf niet meer voor het zeggen. We zijn echt afhankelijk van het personeel dat zich aanbiedt, maar mensen bieden zich niet aan
Dennis Dekkers, voorzitter van de Nijmeegse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer