Restauranteigenaar Reggie werkt nu zelf 60 uur per week in de bediening: ‘Geen personeel te vinden’
VIDEOHorecabaas Reggie Ginus uit Gorinchem jongleert noodgedwongen zelf weer met een dienblad in zijn handen. Juist nu gasten weer welkom zijn op het terras en ook het weer meewerkt, is er geen personeel te vinden.
Het is druk op de Grote Markt in Gorinchem. Personeel rent af en aan om de toegestroomde gasten op deze warme dagen te voorzien van een koel drankje en een lekker hapje erbij. De drukte is ongetwijfeld welkom, nadat de horeca zo lang de deuren moest sluiten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Toch zijn de zorgen in de horeca groot.
Tijdens de lockdowns vonden veel personeelsleden ander werk: in de zorg of bijvoorbeeld in één van de teststraten of op een corona-priklocatie. Nu de terrassen open zijn, blijven de medewerkers weg. Nieuw personeel is maar lastig te vinden, want alle restaurants ‘vissen in dezelfde vijver’. En dat het aantal besmettingen en quarantaines, met name onder jongeren, weer oploopt, helpt ook niet mee.
Bekijk hier hoe Reggie de benen onder zijn lijf uitloopt in de bediening. De tekst gaat onder de video verder.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Dit gebeurt in je lichaam als je 's avonds nog aan het snaaien slaat
We houden er allemaal van om zo nu en dan 's avonds laat een snack te nemen. Sommige mensen beweren dat het niet goed is om heel laat nog iets te eten, omdat je er sneller dik van zou worden. Klopt die bewering? Deskundigen geven het antwoord. -
Nooit meer massaal naar kantoor (en dat is misschien wel beter)
Gedragspsycholoog Chantal van der Leest bekijkt onze gedragingen op de werkvloer: wie of wat bepaalt onze dagelijkse beslissingen? Vandaag: hybride werken -
Meer privacy op WhatsApp: voortaan kun je je online-status verbergen en langer berichten wissen
Chat-app WhatsApp wordt op meerdere fronten aangepast om de privacy van gebruikers beter te waarborgen. Zo kun je verbergen dat je online bent en langer je berichten verwijderen. -
Wat is een normaal bedrag voor op je spaarrekening? ‘In veel gevallen is 10 procent te weinig’
Budgetteren, sparen en rondkomen: dagelijks hoort budgetcoach Carolien Vos van haar klanten hoe moeilijk dat is en waar mensen tegenaan lopen. Ze deelt deze zomer haar beste tips. Vandaag: een financiële buffer. -
Na corona heeft de werknemer weer genoeg vertrouwen om van baan te wisselen
Werknemers hebben de banen voor het uitkiezen en doen dat ook weer volop, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Door corona bleven mensen relatief lang bij hun werkgever, maar sinds de coronazorgen zijn verdwenen stappen mensen weer gemakkelijk over naar een andere baan.
-
PREMIUMaan de slag
Scannen, fluiten en omroepen: verslaggever Danique voor een dag conducteur
Het personeelstekort in Nederland loopt de spuigaten uit. De ene na de andere vacature verschijnt online. Verslaggever Danique de Breet loopt deze zomer mee, daar waar de nood het hoogst is. Vandaag in aflevering 2 van de rubriek ‘Aan de slag’: de spoorwegen. -
Salaris
Anton kreeg onaangekondigd een loonsverhoging: ‘50 euro netto per maand voor de inflatie’
Hoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Anton (37) werkt 36 uur in de week als gastheer in het casino. -
PREMIUM
Frans gooide als student wasmachines van een flat, nu heeft hij succesvol bedrijf: ‘Neem jezelf niet zo serieus’
Een rotte vis boven het bureau van een collega verstoppen. Ondernemer Frans van Leeuwen kan er veel lol om hebben. Door juist even niet met je werk bezig te zijn, presteer je daarna beter, is zijn ervaring. ‘Aankloten’ noemt hij dat en vooral mannen hebben er baat bij.