Mark Rutte voor het ontsteken van de bevrijdingsvlam.
Volledig scherm
Mark Rutte voor het ontsteken van de bevrijdingsvlam. © EPA

Rutte: In de toekomst elk jaar vrij op 5 mei

Demissionair premier Mark Rutte verwacht dat mensen in de toekomst ieder jaar vrij zullen zijn op Bevrijdingsdag. Nu is dat voor veel werknemers nog eens in de vijf jaar, al is het wel een officiële feestdag. ,,Ik heb de indruk dat we daar heel dichtbij zitten”, aldus Rutte. 

5 reacties

 • Jan Hemme

  1 jaar geleden
  Ben natuurlijk voor om 5 mei nationale vrije dag ivm met bevrijding. Waar ik echter tegen ben is hier 2 de Paasdag in te leveren. 2de paasdag valt altijd op maandag. Bevrijdingsdag op verschillende dagen, elk jaar anders. We zouden op die manier zo maar weer enkele dagen inleveren. Ik neem met bevrijdingdag wel een snipperdag.
 • Pieter van der Veen

  1 jaar geleden
  Waarom er nu weer een andere vrije dag voor inleveren. Zoveel feestdagen hebben wij niet in Nederland als je dit met de rest van Europa vergelijkt.
 • Cristian Kamphuis

  1 jaar geleden
  Niet voor publicatie: ik heb pakweg anderhalf uur een (dacht ik) 1e reactie geplaatst omdat jullie een serieus debat willen, maar er staat nog steeds niets. Is de actualiteitswaarde nihil, is er geen controlerende redactie of is mijn bijdrage niet publicatiewaardig?
 • Cristian Kamphuis

  1 jaar geleden
  Goed idee om 2e pinksterdag hiervoor in te ruilen. Laten we afspreken dat dergelijke vrije dagen (zeker '2e) standaard komen te vervallen als meer dan de helft van de mensen geen actieve herinnering ;-) heeft aan de herkomst ervan. En laten we vooral ook geen discussie starten over de 0,2 dag verlies eens in de 5 jaar omdat lustrumjaren dan niet voor Pinksteren gelden. Gun de werkgevers dat extraatje.
 • ten Broeke

  1 jaar geleden
  Ik zie Bevrijdingsdag als de belangrijkste feestdag van ons land: Nederland. Het is een dag van belang voor iedereen die in Nederland woont, ongeacht religie of welke achtergrond dan ook maar. Opdat we samen onthouden en er voor zorgen dat dit nooit weer gebeurt. Willem ten Broeke