Peter Homan legde stroomvoorziening aan bij evenementen, maar toen dat vanwege corona stil kwam te liggen stapte hij over op installatie van zonnepanelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Homan legde stroomvoorziening aan bij evenementen, maar toen dat vanwege corona stil kwam te liggen stapte hij over op installatie van zonnepanelen. © Marnix Schmidt

Van festivals naar zonnepanelen: hoe Peter snel omschakelde in crisis

De stroomvoorziening aanleggen bij grote evenementen, daar stond Elektrotechnisch Bureau Homan landelijk om bekend. Maar toen de coronacrisis begon, schakelde eigenaar Peter Homan snel over op de installatie van zonnepanelen. ,,Ik ben weer aan het ondernemen’’, aldus Homan die ook de zwarte zijde van corona van nabij meemaakte.

  1. Hoogopgeleid personeel moet uit het buitenland worden gehaald: ‘Talent wordt hier schaarser’
    PREMIUM

    Hoogopge­leid personeel moet uit het buitenland worden gehaald: ‘Talent wordt hier schaarser’

    Nu de arbeidstekorten in Nederland groter zijn dan ooit en vacatures niet kunnen worden ingevuld, gaan steeds meer werkgevers over de grens op zoek naar personeel. In sectoren als transport en de landbouw is het al jaren gangbaar om lageropgeleide werknemers uit andere landen te halen, maar bedrijven in Life Sciences & Health, High Tech en Maritiem gaan nu ook op zoek naar hoogopgeleid talent in het buitenland.