(Vlnr) Bloemist Frans Verhoeks (90), fietsenmaker Jaap Bos (83), Annie Mes (96) in haar wolwinkel, huisarts Kees Kentie (83), kastelein Paul van Egmond (75) en Jan Schaap (85) al 60 jaar in dienst van pepernotenfabriek Van Delft.
Volledig scherm
(Vlnr) Bloemist Frans Verhoeks (90), fietsenmaker Jaap Bos (83), Annie Mes (96) in haar wolwinkel, huisarts Kees Kentie (83), kastelein Paul van Egmond (75) en Jan Schaap (85) al 60 jaar in dienst van pepernotenfabriek Van Delft. © AD

‘Verhoog de pensioenleeftijd met één maand per jaar, dat is eerlijker’

Wetenschappers betogen: laat de AOW-pensioenleeftijd stijgen met één maand per kalenderjaar. Dat is rechtvaardiger dan de huidige wijze waarop de pensioenleeftijd omhooggaat. En de extra kosten vallen mee.

  1. Ondanks vier trouwe dienstjaren kreeg docent Marijn geen vast contract: ‘Onrechtvaardig en onlogisch’
    PREMIUM

    Ondanks vier trouwe dienstja­ren kreeg docent Marijn geen vast contract: ‘Onrecht­vaar­dig en onlogisch’

    Na vier jaar trouwe dienst staat docent Marijn Scholte op straat. De faculteit sociale wetenschappen van de Universiteit Utrecht wil hem geen vast contract geven. Scholte is zo boos dat hij zijn voormalig werkgever voor de rechter sleept. Hij wil zijn baan terug en hoopt op verandering. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor alle andere ‘wegwerpdocenten’ in Nederland. ,,Je wordt een aantal jaar gebruikt, en daarna mag je weer verder.”