PREMIUM
Voor 5000 euro nam Abdel (32) een kroeg over in coronatijd: ‘Juist nu makkelijk om een café te kopen’
De financiële malaise is groot in de horeca, toch zijn er genoeg ondernemers die een vrijkomend restaurant of café willen overnemen. En soms zijn er aantrekkelijke buitenkansjes.
Het was zijn droom om ooit een eigen café te hebben. Abdel Kfleyesus (32) kwam zeven jaar geleden uit het Afrikaanse Eritrea naar Nederland om een beter bestaan op te bouwen, en nu gaat zijn langgekoesterde wens in vervulling. Hoewel hij geen tienduizenden euro’s kan neerleggen, staat hij straks - als het kabinet groen licht geeft - achter zijn eigen bar.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Dit moet je wel en niet doen voor promotie: ‘Na halfjaar zeggen dat je teamleider wilt worden is echt te snel’
Doorgroeien van stagiaire naar directeur of van ‘chef powerpoint’ tot CEO. Hoe sleep je die promotie binnen? En welke uitdagingen kom je tegen als je leiding gaat geven aan je voormalige collega’s? -
Wat vind jij?
‘Hoezo moet je nu geen nieuw bedrijf beginnen?’
Werken zal zelden zo snel en zo ingrijpend veranderen als tijdens deze pandemie. Wat betekenen de ontwikkelingen voor jouw werkdag? Mirjam Wiersma, trainer en auteur van Elke werkdag een topdag, zoekt uit wat de impact daarvan kan zijn op ons werk na corona. Deze week: nu een bedrijf beginnen, ja of nee? -
Zo kun je goedkoper tanken tijdens een lange rit
Ook al probeer je nog zo goed om brandstof te besparen, tijdens een langere rit is het onvermijdelijk dat je een keer moet tanken, en de prijzen van benzine en diesel liegen er niet om. Zo kun je goedkoper tanken. -
PREMIUM
Marije (35) verkiest het boerenbestaan boven alles: ‘Ik ben hier op mijn plek’
Vraag de 35-jarige Marije Klever of het makkelijk is om boer te worden in Nederland, en ze antwoord volmondig ‘nee’. Strenge regels, iedere dag werken en hoge kosten maken het een lastig bestaan. Toch hoopt ze dit de rest van haar leven te doen. ,,Mensen moeten drie keer per dag eten, ik ben trots dat ik bij mag dragen aan de voedselproductie.” -
PREMIUM
Rookmelder is vanaf 1 juli verplicht op élke woonlaag: hier moet je op letten
Waar rook is, is behalve vuur hopelijk ook een brandmelder. Op elke verdieping van het huis, want dat moet vanaf 1 juli in álle Nederlandse woningen.
-
PREMIUMGeld & Geluk
Astrid kwam met niets uit scheiding: ‘Kon binnen jaar auto van 15.000 euro kopen’
In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen geld en geluk. Astrid wil dat haar kinderen elke week één euro sparen. ,,Zo lief: toen hun oma via WhatsApp was opgelicht, haalden ze hun spaarpot leeg.” -
PREMIUM
Portier Hemand gaat ver voor de hotelgasten: ‘Desnoods halen we de hele kamer voor je leeg’
Anna Pavlova, Winston Churchill en Michael Jackson, Hotel Des Indes ontving ze alle drie. Het voormalige paleisje is na 140 jaar nog steeds dé plek voor de groten der aarde als ze Den Haag aandoen. Portier Hemand Ramlal weet waarom. ,,Wij lopen net een stapje harder.” -
PREMIUM
Herman werkt met delinquenten: ‘Zie vooral mensen die wél uit criminele wereld willen stappen’
Engelengeduld en een flinke portie mededogen. Daarmee treedt reclasseringsmedewerker Herman van Lunen (58) de zedenplegers, tasjesdieven en overvallers die hij begeleidt tegemoet. Hij schreef er een boek over. ‘Moedeloosheid komt niet voor in mijn woordenboek.’