Marianne van Triet, directeur van Holland Warmte uit Numansdorp, wil langdurig werklozen opleiden tot duurzame cv-ketel installateur. Hun hulp is nodig om de enorme vraag aan te kunnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Marianne van Triet, directeur van Holland Warmte uit Numansdorp, wil langdurig werklozen opleiden tot duurzame cv-ketel installateur. Hun hulp is nodig om de enorme vraag aan te kunnen. © Jeffrey Groeneweg

Werkloos, maar zin in een baan? Holland Warmte uit Numansdorp leidt je graag op tot cv-ketelspecialist

De telefoon rinkelt er nog net niet van de haak. Maar zeker is dat de vraag naar duurzame verwarmingsinstallaties groter is dan wat Holland Warmte aan kan. Hun veertig eigen cv-ketel monteurs werken zich drie slagen in de rondte. ,,Maar al hadden het er zestig geweest, dan nóg moesten er klanten op een wachtlijst worden geplaatst", aldus directeur Marianne van Triet, die nu ook een beroep doet op het UWV Hoeksche Waard. ,,Waarom leiden we langdurig werklozen niet op om een bijdrage te leveren aan een aardgasvrij Nederland?”  

  1. Wesley (22) coacht Leontien van Moorsel in tv-show Car Wars: 'Zelfs na uren oefenen, bakte ze er niets van’
    PREMIUM

    Wesley (22) coacht Leontien van Moorsel in tv-show Car Wars: 'Zelfs na uren oefenen, bakte ze er niets van’

    Wesley van Helmond (22) uit Klaaswaal beleefde afgelopen vrijdag zijn tv-debuut. De 24-voudig Nederlands en Belgisch kampioen RC (Radio Controlled) Racing én viervoudig junior Europees kampioen is een van de coaches in de nieuwe SBS6-show Car Wars, waarin BN’ers het tegen elkaar opnemen met op afstand bestuurbare raceautootjes. Van Helmond vormt er een koppel met voormalig wielrenster Leontien van Moorsel die, zo verklapt hij, ‘maar beter gewoon kan blijven fietsen’. ,,Zelfs na uren oefenen bakte ze er niets van.”