Foto ter illustratie. Heeft je smartphone een onweerstaanbare aantrekkingskracht? Probeer eens het mini-experiment grayscaling.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. Heeft je smartphone een onweerstaanbare aantrekkingskracht? Probeer eens het mini-experiment grayscaling. © Shutterstock

Zo kom je van je smartphoneverslaving af: zet ’m eens op zwart-wit

We worden bestookt met adviezen om productiever en gelukkiger aan het werk te gaan. Maar wat werkt er nu echt? Auteur Mirjam Wiersma experimenteerde een jaar lang met uitkomsten uit onderzoek en tips uit bestsellers. Iedere week deelt ze een mini-experiment waar ook jij aan mee kan doen. Vandaag: grayscaling.

  1. Schoolopdracht van docent maatschappijleer gaat viral: ‘Tienduizend likes en trotse leerlingen’

    Schoolop­dracht van docent maatschap­pij­leer gaat viral: ‘Tiendui­zend likes en trotse leerlingen’

    Leerlingen van 3-vmbo weten te boeien met maatschappijleer: docent Bart Derksen (32) heeft er zo z’n trucjes voor. Met een van zijn zelfverzonnen opdrachten gaat de leraar viral op LinkedIn. Zijn idee om zijn studenten een brief aan een politicus te laten schrijven over een probleem in de maatschappij, krijgt tienduizend likes op het platform. ,,Als ik de brieven echt opstuur, zijn mijn leerlingen verbaasd. Maar dan krijgen ze reactie en zijn ze zó trots.”