Een computerimpressie van het moment waarop de Zhurong het landingsplatform verliet en de Marsbodem opreed.
Volledig scherm
Een computerimpressie van het moment waarop de Zhurong het landingsplatform verliet en de Marsbodem opreed. © AP

Chinese Marsverkenner Zhurong rijdt eerste meters op planeetoppervlak

Na vorig weekeinde een succesvolle landing op Mars te hebben gemaakt, heeft de Chinese verkenner Zhurong vandaag zijn eerste ‘schreden’ op het oppervlak van de rode planeet gezet. De afgelopen dagen voerde de verkenner een aantal controleprogramma’s uit, maar vandaag was het zover. Het op afstand bestuurde Marsvoertuig reed vanochtend om even na half vijf vanaf het landingsplatform de Marsbodem op. 

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.