Volledig scherm
PREMIUM
© AD Fotobewerking

Deze vijf jonge onderzoekers willen de wereld verbeteren

Vijf veelbelovende wetenschappers strijden komende week om de titel Wetenschapstalent 2019. Wie zijn deze jonge onderzoekers?

Hoofdredacteur Jim Jansen van New Scientist, het populairwetenschappelijk tijdschrift dat de eretitel in het leven heeft geroepen, is enthousiast over de vijf finalisten. De kandidaten, door een jury en publiek gekozen uit vijftig inzendingen, zijn aangedragen door universiteiten en kennisinstituten. ,,Deze vijf vertegenwoordigen vanwege hun relatief jonge leeftijd de toekomst van de wetenschap. En hun onderzoek helpt ook de wereld van morgen vorm te geven.’’

  1. Volgepakte SpaceX-raket brengt as van overleden astronaut de ruimte in

    Volgepakte Spa­ceX-ra­ket brengt as van overleden astronaut de ruimte in

    Ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft vannacht voor de derde keer zijn krachtigste raket, de Falcon Heavy, de ruimte ingestuurd. Het is de eerste keer dat het Amerikaanse ministerie van Defensie op de raket meelift. Aan boord van de tot STP-2 gedoopte vlucht zijn 24 onderzoekssatellieten, waaronder een atoomklok, een zonnezeil en een proefopstelling voor ‘groene’ raketbrandstof. De al overvolle Falcon Heavy nam ook de as van 151 personen mee het heelal in.