René Fraaije (rechts) en conservator Jonathan Wallaard van het Boxtelse Oertijdmuseum met de dino-eieren. Zij zitten voor een  replica van een oviraptor.
Volledig scherm
PREMIUM
René Fraaije (rechts) en conservator Jonathan Wallaard van het Boxtelse Oertijdmuseum met de dino-eieren. Zij zitten voor een replica van een oviraptor. © Marc Bolsius

Dino-eieren naar ziekenhuis voor scan: ‘Mogelijk embryo's van miljoenen jaren oud’

Hoe kom je erachter of eieren van een dinosaurus embryo’s bevatten van vele miljoenen jaren oud? René Fraaije van het Oertijdmuseum in Boxtel gaat hiervoor naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis om ze te laten scannen. Hij kijkt met smart uit naar de heropening van zijn museum.

  1. LUMC: 30 procent minder bijwerkingen als medicatie op dna wordt afgestemd

    LUMC: 30 procent minder bijwerkin­gen als medicatie op dna wordt afgestemd

    Als de dosering van medicijnen wordt afgestemd op het dna van de individuele patiënt, dan vermindert het aantal bijwerkingen gemiddeld met 30 procent. Dat concludeert een internationaal team van wetenschappers, onder leiding van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Het is volgens de onderzoekers de eerste studie die aantoont dat medicatie voorschrijven op basis van iemands genetische profiel goed werkt in de praktijk.