Het monster Zuul uit de film Ghostbusters (links) met een illustratie van hoe zijn dino-naamgenoot er uit zou hebben gezien.
Volledig scherm
Het monster Zuul uit de film Ghostbusters (links) met een illustratie van hoe zijn dino-naamgenoot er uit zou hebben gezien. © Royal Ontario Museum / Wikimedia

Nieuwe dino genoemd naar monster uit Ghostbusters-film

Een nieuw ontdekte dinosaurus lijkt zo veel op het monster Zuul uit de film Ghostbusters dat wetenschappers hebben besloten het dier naar dit monster te vernoemen. Dino Zuul is 75 miljoen jaar oud. Zijn fossiel is een van de meest complete skeletten die ooit van een zo’n soort dinosaurus is aangetroffen.

  1. WHO: Mogelijk verband tussen corona en hepatitis bij kinderen

    WHO: Mogelijk verband tussen corona en hepatitis bij kinderen

    In het Verenigd Koninkrijk is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bij tientallen kinderen acute hepatitis vastgesteld zonder duidelijke reden. Laboratoriumonderzoek heeft uitgewezen dat de leverontsteking bij de jonge patiëntjes niet is veroorzaakt door een van de hepatitisvirussen (A, B, C, D, E). Wel bleken ze besmet met corona of een adenovirus, een regulier verkoudheidsvirus. Of die inderdaad de oorzaak zijn geweest van het ziektebeeld, is nog onduidelijk.